Mureşan: De ce minte Tudorel Toader când spune că trebuie să dea ordonanţă de urgenţă pe Coduri

Tudorel Toader(Ministrul Justitiei),
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei), (Florin Chirila/Epoch Times)

Tudorel Toader minte când spune că trebuie să dea ordonanţă de urgenţă pe Coduri căci altfel riscăm infringement din partea UE, susţine europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan, care vine şi cu argumente în acest sens.

Mai exact, europarlamentarul susţine că:

"1. Comisia Europeană este cea care declanşează procedura de infringement. Or, chiar Comisia a solicitat explicit Guvernului în ultimul raport MCV din 13 noiembrie îngheţarea modificărilor aduse Codului penal şi Codului de procedură penală şi redeschiderea procesului de revizuire a codurilor ţinând seama de tratatele europene şi de recomandările Comisiei de la Veneţia şi ale raportului MCV. Aşadar, Comisia Europeană, cea care declanşează infringement, spune Guvernului să ajusteze legile în mod riguros, nu intempestiv prin ordonanţe de urgenţă.

2. Guvernul PSD - ALDE nu dă doi bani pe procedura de infringement. Dovadă este că România a fost trimisă anul acesta în faţa Curţii de Justiţie a UE pentru netranspunerea Directivei privind spălarea banilor la nici 18 luni de la termenul-limită pentru transpunere. Înainte de a trimite cazul la Curtea de Justiţie, Comisia Europeană i-a cerut în două rânduri României să remedieze problema, fără niciun rezultat.

Nu procedura de infringement îl zoreşte pe Tudorel Toader cu adoptarea ordonanţei, ci preşedintele infractor al PSD, Liviu Dragnea", explică europarlamentarul.

Reamintim că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, susţine că ordonanţa de urgenţă pe Codurile Penale este necesară pentru că România riscă infringementul pentru netranspunerea unor directive europene. Pe de altă parte, merită menţionat că trei organizaţii ale judecătorilor şi procurorilor transmit exact contrariul, şi anume că România riscă infringmenet DACĂ adoptă OUG, nu dacă nu adoptă.

Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne