Naşii "Micului Prinţ" George vor fi prietenii lui William şi Kate

La aproape 24 de ore de la naşterea bebeluşului regal, Kate şi William şi-au prezentat fiul în faţa mass-mediei din întreaga lume la intrarea spitalului St Mary din Londra, 23 iulie 2013
La aproape 24 de ore de la naşterea bebeluşului regal, Kate şi William şi-au prezentat fiul în faţa mass-mediei din întreaga lume la intrarea spitalului St Mary din Londra, 23 iulie 2013 (LEON NEAL / AFP / Getty Images)
Mioara Stoica
14.10.2013

O altă ruptură de la tradiţie pentru Ducele şi Ducesa de Cambridge: cei care îl vor boteza pe micuţul George nu vor fi membri ai familiei regale sau alţi nobili europeni. Alegerea a fost făcută - prietenii de universitate ai lui William şi doi prieteni din copilărie ai cuplului.

William şi Kate continuă să meargă împotriva curentului, confirmându-se un cuplu real rebel şi mult mai modern decât precedentul. Prinţul şi soţia au decis - potrivit unor zvonuri indiscrete publicate de Sunday Times - să aleagă prieteni personali şi foşti colegi de universitate, ca naşi pentru fiul lor George.

Ceremonia de botez a "Micului Prinţ" va avea loc la 23 octombrie la Londra.

Alegerea reprezintă o desprindere de tradiţie, care cerea ca naşii să fie membri ai familiilor regale. Naşul lui William, de exemplu, este fostul rege al Greciei, Constantin.

Dar pentru micul George, al treilea în linia de succesiune la tron ​​(după Charles şi William), dacă ceea ce scrie ziarul londonez este corect, naşii vor fi Fergus Boyd, un prieten şi coleg al lui William de la colegiul Sf. Andrews din Scotia şi doi prieteni din copilărie ai cuplului, Emilia d' Erlanger, prietena lui Kate Middleton şi Hugh Van Cutsem, un prieten de-al lui William.

Ducele şi Ducesa de Cambridge, titlul oficial al cuplului William şi Kate, au făcut alegeri diferite de cele tradiţionale chiar şi pentru momentul botezului. În trecut, botezul era făcut la o distanţă lungă de timp, chiar şi la un an de la naşterea copilului, dar acum va avea loc la doar trei luni de la naşterea lui George (care s-a născut pe 23 iulie).

Chiar şi locul de ceremonie este schimbat: în loc de Palatul Buckingham va avea loc în capela regală a Palatului St James, reşedinţa oficială a prinţului Charles, unde a fost ţinut sicriul prinţesei Diana înainte de funeralii, după moartea sa tragică.

Acesta din urmă pare a fi o alegere dictată de voinţa lui William pentru a o include, simbolic, pe mama lui într-un eveniment pentru el atât de important şi semnificativ.

O altă derivă de la tradiţie a fost decizia de a-l duce pe George, în primele săptămâni de viaţă, în reşedinţa părinţilor lui Kate, la o oră de distanţă de Londra, în loc de o reşedinţă oficială a familiei regale. O modalitate de a încerca să dea fiului lor o viaţă „normală", în măsura în care protocolul şi securitatea o permit, a subliniat cuplul.

Botezul, potrivit zvonurilor, va fi strict privat, vor participa numai membrii familiei cei mai apropiaţi cuplului: Regina Elisabeta şi prinţul Philip, Charles şi Camilla, părinţii lui Kate, Harry fratele lui William şi Pippa Middleton sora lui Kate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor