“Ne-am gândit la înlăturarea lui Trump”, recunoaşte un oficial de top al Casei Albe

Donald Trump
Donald Trump (ALEX WONG/GETTY IMAGES)

Oficiali din administraţia SUA, potrivit unui articol de opinie publicat sub anonimat de New York Times, fac parte din “rezistenţa ce există în interiorul administraţiei Trump”.

Aceşti politicieni au luat în considerare înlăturarea preşedintelui Donald Trump prin folosirea Constituţiei americane şi lucrează activ pentru a se opune agendei sale în mai multe domenii cheie, potrivit unui angajat de top al Casei Albe, precizează Express.co.uk.

Angajatul a susţinut, în articolul publicat în New York Times (NYT), că la începutul mandatului lui Trump: “Au existat şuşoteli în cadrul Cabinetului privind invocarea celui de-al 25-lea amendament, care ar lansa un proces complex de înlăturare a preşedintelui.”

“Dar nimeni nu a vrut să accelereze o criză constituţională. Aşadar, vom facem ce putem pentru a dirija administraţia în direcţia potrivită până când se termină totul”.

Cel de-al 25-lea amendament poate fi folosit de vicepreşedinte şi o majoritate a oficialilor din Cabinet pentru a-l înlătura pe preşedinte, în cazul în care acesta “este incapabil să exercite puterile şi atribuţiile funcţiei”.

Amendamentul a fost introdus în 1967 dar nu s-a recurs la el niciodată.

Angajatul a mai susţinut că în rândul echipei prezidenţiale: “Mulţi dintre înalt oficialii din administraţia Trump lucrează cu sârguinţă pentru a opri unele puncte de pe agendă şi cele mai rele înclinaţii ale preşedintelui.”

”Ştiu acest lucru. Fac parte dintre ei.”

”Mulţi dintre cei numiţi de Trump au promis că vor face tot ce vor putea pentru a păstra instituţiile noastre democratice în timp ce vor combate cele mai prost ghidate activităţi ale lui Trump până când va pleca din funcţie”.

”NYT l-a descris pe autorul controversatului articol ca fiind: “Un oficial senior în administraţia Trump a cărui identitate nu este cunoscută şi a cărui slujbă va fi pusă în pericol prin dezvăluirea identităţii”.

Oficialul a adăugat că “tendinţele [preşedintelui] sunt în general anti-comerţ şi anti-democraţie.”

”Trump a demonstrat o preferinţa pentru autocraţi şi dictatori, precum preşedintele rus Vladimir Putin şi liderul nord-coreean Kim Jong-un şi manifestă o mică apreciere reală pentru legăturile care ne leagă de naţiunile străine”.

Trump a acuzat New York Times că a publicat un “editorial fără curaj”.

Preşedintele a adăugat: “Nimeni nu mă va învinge în 2020 din cauza a ceea ce am făcut” în timpul mandatului.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, a publicat de asemenea o declaraţie în care l-a descris pe autorul articolului din NYT ca fiind un laş şi a cerut demisia acestuia sau acesteia. Dar, în acelaşi timp, Sanders nu a negat că articolul ar fi putut să fie scris de cineva din interiorul Casei Albe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe