"Nu au limite!" Dragnea şi PSD, acuzaţi că au început vânătoarea în stil sovietic a cetăţenilor şi companiilor

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi-a făcut o armată fidelă, exact în stilul clasic al dictatorilor, cu care va distruge tot ce înseamnă sector privat, a avertizat senatorul Florin Cîţu.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Deşi au tot dezminţit, preşedintele PSD Liviu Dragnea, şi partidul său au început o vânătoare organizată în cel mai mic detaliu, inspirată din regimul sovietic, a cetăţenilor şi companiilor private pentru a colecta mai mulţi bani la buget, a atras atenţia miercuri, pe pagina sa de socializare, senatorul PNL Florin Cîţu, într-o postare intitulată "De ce l-a chemat Liviu la ordin pe Ionuţ Mişa".

"Este inadmisibil ce ni se întâmplă. Ticăloşia şi ipocrizia PSD nu au limite! Vi-l aduceţi aminte pe Liviu cât de grijuliu era faţă de cetăţenii României abuzaţi de ANAF? Asta este ca să vă aduceţi aminte: "Constat că inspectorii fiscali care controlează firmele sunt încă tributari unei mentalităţi de tip sovietic, de genul "chiar dacă eşti în regulă, îţi găsim noi ceva! E inadmisibil ca inspectorii fiscali să aibă normă la amenzi, cum reiese din circulară ANAF trimisă recent către direcţiile judeţene de finanţe.” Liviu Dragnea a minţit cu neruşinare", a declarat Florin Cîţu.

Senatorul PNL susţine că documentul pe care urmează să-l prezinte opiniei publice demonstrează "ticăloşia" de care Dragnea şi PSD sunt în stare.

"De un an de zile vă spun de atacul asupra mediului privat. Astăzi pot dovedi că ura lui Liviu faţă de mediul privat, faţă de persoanele care muncesc cinstit în România, este nemărginită", a precizat Florin Cîţu.

Liberalul a prezentat o poză cu extrasul din document care e de interes:

Document
Document (Florin Cîţu)

"Documentul este un raport anual al ANAF. La pagina 12 în acest document este dovada că Liviu Dragnea, şi PSD, deşi au tot dezminţit, au început o vânătoare organizată în cel mai mic detaliu, inspirată din regimul sovietic, a cetăţenilor şi companiilor private pentru a colecta mai mulţi bani la buget. În acest raport scrie negru pe alb un lucru incredibil pentru noi cei care luptăm zilnic pentru a opri abuzurile statului (un stat minimal şi neintervenţionist). Lucrătorii ANAF... atenţie aici… au avut în 2017 ţintă suplimentară de amenzi pentru persoane fizice şi juridice!!! suplimentară - peste planul iniţial. Pentru 2017 ţinta suplimentară pentru fiecare inspector ANAF a fost de a aduce 3.3 milioane lei în plus de la persoane juridice şi 650.000 lei de la persoane fizice (F8 şi F9 în tabel)c", a explicat Florin Cîţu.

Iar aici liberalul susţine că trebuie să facem legatura şi cu proiectul de lege care este acum în Parlament prin care angajaţii ANAF primesc 15% bonus din amenzile pe care le dau.

"Să fie mai clar. Vine ANAF-ul în control şi oricare ar fi situaţia firmei nu pleacă fără să dea o amendă. Dar nu orice amendă. În acest moment fiecare inspector ANAF este motivat să dea cât mai multe amenzi şi cât mai mari, atât de ţinta suplimentară pe care o are cât şi de bonusul pe are îl primeşte ca procent din aceste amenzi. Sper că aţi înţeles. Liviu Dragnea şi-a făcut o armată fidelă, exact în stilul clasic al dictatorilor, cu care va distruge tot ce înseamnă sector privat, persoană fizică sau juridică. Existenţa ţintelor suplimentare a fost negată atât de ANAF cât şi de Liviu Dragnea în 2017. Acum ce au de spus? De ce pune ANAF obiective suplimentare pentru fiecare inspector? Pentru că aşa a ordonat Dragnea să facă rost de banii de care este nevoie urgenţă pentru a acoperi gaura imensă de la buget", a afirmat Florin Cîţu.

În opinia senatorului, acum avem şi explicaţia pentru "vizita" de urgenţă a şefului de la Fisc, Ionuţ Mişa, la Dragnea marţi în Parlament - au stabilit sumele suplimentare pentru vânătoarea de venituri a ANAF în 2018.

"Vă dau o veste foarte proastă. Sumele suplimentare de colectat în 2018, după primele 3 luni de execuţie bugetară, sunt mult mai mari ca cele de anul trecut", a conchis Florin Cîţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne