O doamnă de 91 de ani distruge o operă de artă

În Muzeul Neues din Nuremberg, o femeie în vârstă de 91 de ani a distrus o operă de artă completând o integramă.
Opera modernă completată distrusă de o femeie de 91 de ani la Muzeul Neues din Nuremberg,  Germania
Opera modernă completată distrusă de o femeie de 91 de ani la Muzeul Neues din Nuremberg,  Germania (Dreamstime)

O femeie a luat în serios invitaţia „inseraţi cuvinte”, acestea reprezentând titlul unei opere de artă a lui Arthur Köpeke, evaluată la 89.000 $. Tabloul, ce cuprindea o integramă, este o operă expusă în Muzeul Neues din Nuremberg, Germania.

Doamna în vârstă de 91 de ani a avut probleme cu Muzeul, deoarece a interpretat literal invitaţia, care semnifică de fapt numele unei opere de artă moderne. Femeia a completat toată integrama ce reprezenta de fapt tabloul: a luat un pix şi a scris toate literele ce lipseau, distrugând astfel opera „Reading-work-piece”, datată 1965, ce aparţine artistului Arthur Kopeke. În tablou se poate citi: ”inseraţi Cuvinte”.

Purtătoarea de cuvânt a muzeului, Eva Martin, a confirmat că informaţiile publicate în presa locală trecută sunt reale şi că femeia vizita muzeul cu un grup de persoane în vârstă. "Toată lumea ar trebui să îşi dea seama că nu este posibil să scrii pe o lucrare de artă”, a comentat Eva Martin.

Autorităţile muzeului speră ca opera să poată fi restaurată.

Directoarea muzeului Eva-Christina Kraus a înaintat o plângere penală pentru că aceasta este cerinţa firmei de asigurare, chiar dacă nu a fost rău intenţionată. Poliţia a anunţat că femeia este cercetată pentru pagube materiale, opera fiind asigurată pentru 89.000 de $.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură