O echipa sud coreeana sustine ca a clonat primii lupi din lume

SEUL, Coreea de Sud: O femela lup clonata este vazuta la o gradina zoologica in sudul Seulului, 26 martie 2007. (KIM MI-OK / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
27.03.2007

SEUL — Savantii sud-coreeni, candva condusi de cercetatorul dizgratiat Hwang Woo-suk, au declarat luni ca ei au creat primii lupi clonati din lume, care au ca scop ajutarea unor specii aflate in pericol.

O echipa a Universitatii Nationale din Seul, care a creat primul caine clonat al lumii in 2005 — un caine de vanatoare afgan pe nume Snuppy — a prezentat cei doi lupi coreeni numiti Snuwolf si Snuwolffy care s-au nascut cu un an si jumatate in urma.

A luat ceva timp echipei pentru a-si publica descoperirile datorita cercetarilor suplimentare efectuate asupra unei acuzatii de implicare in frauda, a declarat un membru al echipei.

“In mod normal, publicatiile stiintifice periodice nu vor cere o verificare mitocondriala ADN dar noi trebuie sa o aratam datorita problemelor anterioare,” a declarat Lee Byung-chun, un profesor care conduce echipa de cercetare.

Lee a declarat ca periodicul “Clonarea si celulele-tulpina” va publica descoperirile echipei in numarul viitor.

Conforma declaratiilor lui Lee, clonarea lupului coreean ar putea ajuta speciile sa supravietuiasca. Lupii nu au fost zariti in salbaticia sud-coreeana de aproape 20 de ani, a declarat el, si singurii lupi despre a caror existenta se stie, sunt in sud intr-o haita mica de aproape 10exemplare, intr-un parc natural in Seul.

Snuppy a fost etichetat drept una dintre cele mai uimitoare inventii ale anului 2005 de catre magazinul Time. Testele independente au concluzionat ca acest caine este o clona adevarata.

Hwang si alti membri ai echipei si-au parasit posturile de la universitate dupa ce echipa sa a creat date false in doua lucrari despre celulele-tulpina ale embrionului uman.

Hwang este judecat pentru frauda, delapidare si incalcarea legilor bioetice ale tarii.

In decembrie, echipa a declarat ca a mai clonat alti 3 caini afgani de vanatoare si a imbunatatit eficienta metodelor sale de clonare.

Pentru clonarea lupului, echipa a transferat 251 de embrioni reconstruiti la 12 mame surogat pentru a produce doua clone vii.

Cainii sunt considerati printre cele mai dificile mamifere de clonat datorita ciclului lor reproductiv.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor