O.N.U. propune alcătuirea unei misiuni medicale de urgenţă. Cazurile de ebola de dublează la fiecare 3 săptămâni

Virusul Ebola, la microscop
Virusul Ebola, la microscop (Captură Youtube)
P. P.
19.09.2014

Cazurile de Ebola se dublează la fiecare 3 săptămâni şi acest lucru l-a determinat pe Secretarul General al O.N.U. Ban Ki-moon să propună, marţi, alcătuirea unei misiuni medicale pentru a combate această ameninţare letală.

“Am decis să fondăm o misiune medicală de urgenţă, combinând perspectiva strategică a O.M.S. cu o logistică puternică şi o capacitate operaţională mare,” a anunţat Secretarul General al O.N.U..

Ban a declarat că această misiune internaţională numită UNMEER “va avea 5 priorităţi: oprirea răspândirii bolii, asigurarea serviciilor esenţiale, conservarea stabilităţii şi prevenirea viitoarelor noi focare ale bolii”.

Această epidemie a fost prima oară raportată în Guinea în luna martie şi apoi s-a răspândit în Liberia şi Sierra Leone. Din 16 septembrie, conform O.M.S., sunt 4,985 de cazuri raportate şi 2,461 de morţi provocate de Ebola, majoritatea fiind în Guinea, Liberia şi Sierra Leone.

Ban a mai declarat că “epidemia este cea mai mare de până acum. Numărul de cazuri se dublează o dată la 3 săptămâni. În curând se vor înregistra mai multe cazuri în Liberia decât în cei 40 de ani de istorie a bolii”.

Impactul nu este numai medical, a spus Ban, adăugând faptul că “inflaţia şi preţul hranei cresc. Transportul şi serviciile sociale sunt perturbate”.

Marţi Ban a menţionat că ”aştept ca rezoluţia să fie adoptată astăzi de către Consiliul de Securitate. Mâine, voi vorbi cu Adunarea Generală.”

Aşteptând dezbaterea O.N.U. a săptămânii viitoare, Ban a spus “peste o săptămână ne vom aduna la cel mai mare nivel pentru a mobiliza factorul politic în vederea combaterii acestei provocări extraordinare”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor