Octombrie aduce Fest(in) pe Bulevard la Nottara

.
. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

Teatrul Nottara anunta organizarea celei de-a II-a editii a Festivalului Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard. Festivalul Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard va avea loc în perioada 11 - 18 octombrie 2014.

În cadrul acestui eveniment, în cele două săli ale Teatrului Nottara — Horia Lovinescu şi George Constantin — se vor juca o serie de spectacole ale unor trupe din ţară şi din strainătate, precum şi patru premiere, marca Nottara, dintre care două intră în competiţie.

Festivalul propune două secţiuni. Prima, cea competitivă, a fost denumită, emblematic pentru anul acesta, Mici crize...şi electorale şi va contine spectacole care au ca temă criza, un subiect de maximă actualitate; criza de orice tip: economică, socială, politică, sexuală sau de identitate, precum şi cea electorală, resimţită cu precădere în acest an. A doua secţiune, Bulevardul Comediei, prezintă spectacole de succes, comedii bulevardiere ale unor teatre invitate, precum şi o premieră a teatrului gazdă. Noul locatar de Eugčne Ionesco, spectacolul regizorului Gábor Tompa, este un important eveniment teatral şi suntem onoraţi de întâlnirea dintre echipa Teatrului Nottara şi doi creatori de mare valoare precum regizorul Gábor Tompa şi scenograful Helmut Stürmer.

În cadrul sectiunii competitive intitulate Mici crize...şi electorale, care se va desfăşura la Sala George Constantin, se vor juca, în fiecare seară, începând cu ora 21:00, spectacole din România, Bulgaria şi Cehia. Astfel, vor fi prezentate următoarele spectacole: Scene din viaţa insectelor de Karel Capek, direcţia de scena: Victor Ioan Frunză; Panică de Mika Myllyaho, în regia lui Theodor-Cristian Popescu; Bob (Fasole) de Elin Rahnev, în regia lui Ljupco Gorgievski; Brad de Crăciun la familia Ivanov de AI. I. Vvedenski, în regia lui András Urbán; Poker Face de Petr Kolecko, în regia Adelei Biţică; Maso (Carne) de Viliam Klimácek, în regia lui Jan Fric. Spectacolul Rapsodie-n roz după Oscar şi Tanti Roz de Eric-Emmanuel Schmitt, în regia lui Alexandru Repan va fi sustinut în afara competitiei.

Si anul acesta Teatrul Nottara a produs un spectacol special pentru festival şi anume Poker Face, după textul unui dramaturg ceh contemporan. Piesa aduce în prim plan un eveniment important din istoria recentă, Revoluţia de catifea — moment care a provocat crize şi a schimbat vieţi. Autorul Petr Kolecko a fost prezent la premiera pentru presă, care a avut loc în data de 12 iunie 2014.

Pe Bulevardul Comediei, sectiune care se va desfasura în Sala Horia Lovinescu, vor putea fi vazute, de la ora 18:00, producţii ale unor teatre din ţară şi din Bucureşti, printre care amintim: Titanic vals de Tudor Muşatescu, în regia lui Alexandru Dabija (Teatrul Odeon), Tartuffe sau Impostorul, de J.B.P. Moličre, versiunea scenica şi direcţia de scenă aparţinându-i lui Victor Ioan Frunză (Teatrul Metropolis), Play Shakespeare în regia lui Cristian Pepino (Teatrul Ţăndărică), precum şi VICTOR?ia (opus 1), un spectacol de teatru muzical francez (Compania teatrală Petits Bâtons Production).

În ultima seară a festivalului, tot pe scena mare a teatrului, Marius Mihalache şi invitaţii săi vor susţine un spectaculos concert.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc pe data de 11 octombrie 2014, cu un eveniment stradal inedit, un happening prin care trecătorii vor fi invitaţi să devină spectatori.

Pe toata perioada manifestării Teatrul Nottara va găzdui şi alte evenimente conexe. Va continua proiectul Spectacolul începe cu o lectură, iniţiat de regizorii Mihai Lungeanu şi Alexandru Mâzgăreanu, la care vor participa studenti ai UNATC, în colaborare cu actorii teatrului. Cei doi regizori vor realiza trei spectacole-lectură, bazate pe textele unor comedii de bulevard.

De asemenea, vor fi organizate colocvii pe temele: Critica de teatru, Scenografia — între arte plastice şi teatru precum şi Regia de teatru. Vor fi invitaţi regizorii: Victor Ioan Frunză, Gábor Tompa, Alexandru Dabija, care au spectacole în festival, precum şi Vlad Massaci, Cristi Juncu, Theodor-Cristian Popescu şi alţi creatori, care au realizat montări de succes la Nottara de-a lungul timpului. Accesul la colovii şi la spectacolele-lectură este liber.

Ziarul festivalului, realizat în colaborare cu UNATC şi cu Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti va avea trei ediţii şi va fi distribuit gratuit pe tot parcursul evenimentului.

Promovarea manifestării se va face pe site-ul dedicat acesteia, www.festinpebulevard.ro, pe pagina de Facebook a Teatrului (unde se vor organiza concursuri prin care se pot câştiga invitaţii la spectacolele din festival) şi cu ajutorul partenerilor media.

Pentru spectacolele din Fest(in) pe Bulevard, biletele vor putea fi achiziţionate, începând cu data de 25 august, de la Agenţia de bilete (din B-dul Magheru nr. 20, telefon: 021.317.41.01), deschisa zilnic, între orele 10.00—20.00 şi pe site-ul www.eventim.ro, după data de 1 august.

Va asteptam cu drag la un nou Fest(in) cultural pe Bulevardul Magheru!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură