Operaţiunile de căutare continuă în Alpii francezi după catastrofa aviatică

Un elicopter al serviciului francez pentru securitate civilă zboară  deasupra Alpilor în timpul operaţiunilor de căutare a rămăşiţelor  avionului Airbus A320, 24 martie 2015.
Un elicopter al serviciului francez pentru securitate civilă zboară deasupra Alpilor în timpul operaţiunilor de căutare a rămăşiţelor avionului Airbus A320, 24 martie 2015. (Captură Foto)

Echipele de salvare şi-au reluat, miercuri dimineaţă, operaţiunile de căutare la locul prăbuşirii avionului Airbus A320 operat de compania aeriană low-cost Germanwings. Accidentul de marţi s-a soldat cu moartea a 144 de pasageri plus cei 6 membri ai echipajului, conform AFP.

Avionul s-a prăbuşit la Meolans-Revels, în apropierea popularei staţiuni de schi Pra Loup, a declarat Eric Ciotti, şeful Consiliului regional din sud-estul Franţei. Având în vedere că zona este înconjurată de munţi şi că există puţine cărări vizibile în zona acoperită de zăpadă, accesul la locul accidentului va fi foarte dificil.

Până în prezent a fost recuperată o cutie neagră, cea care înregistrează toate sunetele şi conversaţiile din cabina de pilotaj, însă o sursă apropiată anchetei a declarat miercuri că aceasta este deteriorată.

Autorităţile franceze au avertizat că vor trece câteva zile până când se vor recupera cadavrele şi o perioadă şi mai lungă de timp pentru a se afla ce s-a întâmplat cu adevărat.

Avionul a decolat de pe aeroportul El Prat din Barcelona cu destinaţia Düsseldorf în dimineaţa zilei de marţi (ora locală 9:55 a.m.) şi a trimis un semnal de alarmă la 10:45 a.m., a declarat Pierre-Henry Brandet, purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Interne.

În jurul orei locale 10:53 a.m., aeronava Airbus A320 a dispărut de pe radare iar controlorul de trafic aerian a anunţat incidentul. Totuşi, există rapoarte conflictuale în privinţa lansării semnalului S.O.S. de către piloţi, unele surse susţinând că aceştia nu au transmis niciun semnal.

După ce a traversat zone cu turbulenţe deasupra Mării Mediterane, avionul a intrat în spaţiul aerian francez, unde condiţiile meteo erau optime. Dar, deasupra Alpilor francezi avionul s-a prăbuşit la o altitudine de aproape 2.000 de metri după ce a intrat într-o coborâre abruptă timp de aproximativ 8 minute.

Un martor ocular care a observat avionul Airbus A320 cu puţin timp înainte ca acesta să se prăbuşească a declarat că aparatul zbura la o altitudine foarte joasă, însă nu a observat vreun alt element care să indice posibile probleme, conform Agerpres. Martorul a adăugat că nu a observat fum ieşind din avion, nu a auzit zgomote neobişnuite şi nu a auzit nici impactul avionului cu solul, care s-a produs la aproximativ 10 kilometri de locul unde se afla bărbatul în acele clipe.

Conform listei cu pasageri, 67 dintre aceştia erau cetăţeni germani, 16 liceeni din Spania veniţi într-un program de schimb şcolar şi 45 erau cetăţeni spanioli.

Liderul american Barack Obama s-a alăturat altor lideri mondiali care au transmis condoleanţe pentru familiile victimelor, oferind în acelaşi timp asistenţă deplină din partea SUA în operaţiunile de recuperare a rămăşiţelor avionului şi pasagerilor, existând o mică posibilitate ca unii dintre aceştia să mai fie în viaţă.

De asemenea, Spania a declarat trei zile de doliu naţional iar premierul spaniol Mariano Rajoy, alături de cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Francois Hollande, urmează să se deplaseze astăzi în sud-estul Franţei, în apropierea locului accidentului, conform AFP.

Avionul Airbus A320 a fost supus unei revizii ample în vara anului 2013, conform unei declaraţii susţinute de directorul executiv al companiei, Thomas Winkelmann. “O verificare constantă de tip C, adică o revizie amplă, a avut loc după cum era prevăzut în livretele Airbus în vara anului 2013”, a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă, adăugând că acest tip de revizie are loc în general la fiecare 12-18 luni şi prevede verificarea detaliată a structurii avionului.

De asemenea, Winkelmann a declarat că “ultimul control de rutină al aparatului a fost efectuat pe 23 martie, la Düsseldorf de către serviciile tehnice de la Lufthansa.”

Acesta este primul accident aerian major pe teritoriul francez în ultimii 15 ani. Ultimul incident tragic de acest fel s-a produs în iulie 2000, când un avion supersonic Concorde s-a prăbuşit într-o suburbie a Parisului. Aeronava, care aparţinea companiei Air France, s-a prăbuşit la decolare deasupra unui hotel situat în apropiere, iar accidentul s-a soldat cu 203 morţi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe