Oprescu, acuzat acum şi de spălare de bani, abuz în serviciu şi constituirea unui grup infracţional organizat

Procurorii DNA au extins ancheta în cazul primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu.
Sorin Oprescu
Sorin Oprescu (Epoch Times România)

Adus luni la sediul DNA din Capitală pentru a i se comunica noua evoluţie a dosarului în care este implicat, Sorin Oprescu, acuzat deja de luare de mită, a aflat că procurorii anticorupţie au extins urmărirea penală pe numele lui pentru alte trei infracţiuni - spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Procurorii anticorupţie au pus şi sechestru pe locuinţa lui Oprescu. Potrivit unui comunicat DNA, în cauză "s-a dispus indisponibilizarea prin sechestru a cotei indivize de 5/6 dintr-un imobil situat în Bucureşti, sectorul 1, cu o suprafaţă utilă totală de 244,19 mp (inclusiv, logie, terasă, loc de parcare la demisol şi boxa) şi cota parte indiviză ce reprezintă 101,64 mp teren, ambele bunuri aflate în proprietatea lui Sorin Oprescu, până la concurenţa valorii de 1.264.531,8 lei."

Mai mult, procurorii au dispus indisponibilizarea prin sechestru a unui imobil aparţinând partenerei de viaţă a lui Sorin Oprescu, situat în Bucureşti, sectorul 1, până la concurenţa valorii de 2.411.019,01 lei. La dispunerea acestei măsuri s-au avut în vedere prevederile referitoare la confiscarea extinsă.

Edilul suspendat al Capitalei a fost arestat preventiv în 6 septembrie de Tribunalul Bucureşti la cererea procurorilor DNA, care îl acuză de luare de mită, după ce edilul a fost prins că deţinea bani marcaţi daţi de un denunţător.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne