Orban: În următorii 7 ani, România va putea utiliza resurse financiare cum n-a mai avut niciodată

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Screenshot)

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, faptul că, în următorii şapte ani, România va putea utiliza fonduri europene cum nu a mai avut niciodată până acum. Totuşi, Orban a subliniat necesitatea ca ţara noastră să înveţe să acceseze şi să utilizeze aceste resurse financiare pentru a putea creşte competitivitatea companiilor româneşti.

“În ceea ce priveşte economia, gândiţi-vă că, în următorii şapte ani, România va avea la dispoziţie posibilitatea de a utiliza resurse financiare cum nu a mai avut niciodată în istorie. Pe lângă cele 80 de miliarde din bugetul Uniunii Europene şi din facilitatea de rezilienţă şi recuperare, avem şi programul SURE, pentru care Comisia Europeană a alocat României o sumă importantă de 4,99 miliarde. Avem o serie de finanţări care sunt direct de la nivel european pe care trebuie să începem să învăţăm să le accesăm, finanţări pe cercetare, finanţări pentru economie. Deci o să avem oportunităţi multiple de a avea parte de resurse care să fie un suport pentru reluarea rapidă a creşterii economice, pentru investiţii făcute atât în zona publică cât şi în zona privată”, a precizat liderul PNL.

De asemenea, Orban a afirmat că, în condiţiile în care politica europeană se bazează pe două direcţii strategice – Europa inteligentă şi Europa verde – este important ca România să se pregătească cât mai bine pentru a putea utiliza resursele europene, deoarece inovarea, cercetarea, aplicarea imediată a rezultatelor cercetării duc la creşterea competitivităţii, la utilizarea soluţiilor inovative şi viteza de punere în practică a acestor soluţii.

“Sunt lucruri fundamentale care pot să genereze dinamică economică şi care pot într-adevăr să crească competitivitatea companiilor din România”, a adăugat Ludovic Orban în timpul conferinţei “Împreună protejăm România”, organizată de grupul de presă MediaUno în parteneriat cu Institutul Naţional de Statistică, Camera de Comerţ Româno-Americană şi UGIR-1903.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.