(P) Sporturi Populare în Germania | Top Sporturi în 2024

Jocuri de noroc
Jocuri de noroc

Pe lângă jocurile de păcănele online, germanii sunt mari iubitori de sporturi. Descoperă topul celor mai populare sporturi practicate în Germania.

Tipuri de sporturi populare în Germania

De patru ori câştigători ai Cupei Mondiale FIFA în ‘54, ‘74 şi ‘90, şi încă o dată în 2014 ca stat unit, cu o mulţime de trofee în competiţiile de hochei şi zeci de alte distincţii în lumea sportului, cetăţenii germani sunt iubitori de sport.

Nu duc lipsă de realizări, şi nici de recunoaştere la nivel mondial. Iar pe măsură ce au trecut anii, investiţiile în lumea sportului (mai ales în competiţiile fotbalistice) au continuat să susţină dezvoltarea şi îmbunătăţirea performanţelor echipelor naţionale. Astăzi, în Germania se practică o mulţime de tipuri de sporturi. Citeşte despre cele mai populare dintre acestea.

Top 8 Cele mai jucate sporturi din Germania

Până în toamna lui 2020, pariurile sportive erau încă interzise în Germania. După legalizarea lor pentru a reglementa o piaţă existentă oricum la nivel internaţional şi extrem de atractivă pentru jucători, activitatea operatorilor şi a utilizatorilor în acest spectru a crescut semnificativ.

În 2022, pariurile sportive au adus 1,4 miliarde de euro la bugetul de stat al Germaniei. Este o contribuţie considerabilă care a atins o astfel de valoare tocmai pentru că în ţară se joacă multe tipuri de sporturi la nivel competitiv. Printre cele mai practicate tipuri de discipline se regăsesc:

1. Sporturile cu mingea

2. Formula 1

3. Ciclismul

4. Sporturi de contact

5. Sporturi pe gheaţă

Pe această pagină vom face o trecere în revistă a principalelor realizări ale Germaniei în fiecare dintre aceste domenii.

Performanţele sportive ale Germaniei, pariurile sportive şi jocurile de noroc

Cu o creştere atât de spectaculoasă în doar doi ani de la legalizarea pariurilor, este un sector promiţător, în cadrul căruia se estimează creşteri cel puţin la fel de mari în următorii ani. Prin intermediul taxelor şi al impozitelor, aceste creşteri vor continua să-şi aducă aportul la situaţia economică naţională alături de veniturile din sloturi, care au contribuit tot în 2022 cu puţin sub 5 miliarde de euro.

Asta pentru că pe lângă sporturi, germanii sunt pasionaţi de ritmul alert, stilul dinamic, temele variate şi mecanica simplă a jocurilor la aparate. Dacă şi tu îţi doreşti să descoperi le descoperi farmecul, verifică pagina SlotsUp şi încearcă păcănele online Germania doar cele mai bune jocuri pentru români. Site-ul conţine informaţii utile despre legislaţia jocurilor în Germania şi alegerea operatorilor licenţiaţi de încredere pentru a te bucura de experienţe cât mai plăcute.

Citeşte în continuare pentru a vedea care sunt cele mai importante realizări din istoria fotbalului, handbalului şi a celorlalte tipuri de sporturi populare în Germania.

Jocuri de noroc
Jocuri de noroc

1. Sporturi cu mingea

Istoricul sportiv al Germaniei este cel mai bogat la capitolul sporturilor cu mingea, unde a excelat la nivel competiţional într-o multitudine de discipline. Dintre acestea, cele mai importante realizări au fost la:

Fotbal: pe lângă cele 4 competiţii de FIFA câştigate, Germania a mai câştigat 3 Campionate Europene UEFA, şi are o mulţime de cluburi nemţeşti care au excelat de-a lungul timpului în competiţiile fotbalistice pe plan european.

Baschet: cu o echipă profesionistă de baschet, respectiv Basketball Bundesliga (BBL), Germania s-a făcut remarcată în lumea baschetului în ultimii ani inclusiv în competiţia internaţională NBA. Este un sport a cărui atractivitate continuă să crească, şi care de multe ori este în topul sporturilor la pariuri.

Handbal: după fotbal, unele dintre cele mai importante premii obţinute de către germani în lumea sportului este la competiţiile de handbal. Echipele au obţinut nenumărate medalii la Campionatele Mondiale şi Europene de Handbal.

Tenis: o prezenţă importantă o reprezintă şi tenisul, echipele germane având performanţe deosebite şi obţinând distincţii în turneele naţionale.

2. Formula 1

Germania are deja o tradiţie prin excelenţă la motorsport, fiind ţara de origine a multor piloţi renumiţi de Formula 1. Sebastian Vettel, Stefan Bellof şi Michael şi Ralf Schumacher sunt doar câteva dintre numele legendare ale Germaniei ce răsună şi astăzi în istorie.

3. Ciclism

Dincolo de faptul că mulţi cetăţeni germani sunt pasionaţi de ciclism, această disciplină ocupă un loc de cinste în cultura sportului naţional. Pe lângă premiile obţinute la nivel internaţional, Germania a găzduit câteva dintre cele mai mari competiţii de ciclism, inclusiv Turul Deutschland (“Deutschland Tour”).

Pasiunea pentru ciclism a germanilor provine şi din afinitatea pentru distracţie şi relaxare. O altă modalitate prin care milioane de cetăţeni se relaxează în timpul liber este prin intermediul jocurilor de păcănele cu fructe, care pot fi jucate legal în cazinourile licenţiate.

Pe platforma SlotsUp poţi găsi şi o colecţie variată de sloturi cu fructe distractive pe care le poţi încerca gratuit, fără înregistrare. Aşa că verificaţi astfel lista de jocuri cu păcănele cu fructe gratis pentru a testa jocurile fără bani reali înainte de a paria la un cazino.

4. Sporturi de contact

Boxul este sportul de contact cel mai apreciat în Germania, şi mulţi luptători au ajuns până în ringurile internaţionale. La nivel naţional, sunt organizate campionate pe diverse categorii de greutate. De asemenea, rugby, soccer şi fotbalul american sunt alte sporturi de contact populare în Germania.

5. Sporturi pe gheaţă

Nu în ultimul rând, discipline precum hocheiul şi skiul sunt două sporturi de iarnă extrem de populare în ţară, care atrag şi ele un anumit procent din sumele investite în pariurile sportive. La hochei, spre exemplu, Germania este prezentă pe scena competiţiilor internaţionale cu liga profesionistă Deutsche Eishockey Liga (DEL).

Fotbalul, cel mai popular sport din Germania

Cu cele mai multe realizări, investiţii şi echipe naţionale, sportul cu mingea reprezentat mai ales prin fotbal este fără doar şi poate cel mai popular tip de sport în Germania. Cu toate acestea, naţiunea excelează şi se remarcă prin jucători de excepţie într-o mulţime de alte discipline, de la tenis şi ski până la Formula 1. Acest lucru asigură diversitatea şi bogăţia culturii sportive nemţeşti, precum şi suspansul şi varietatea opţiunilor la pariurile sportive.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură