Partidul Conservator sprijină ruperea PNL, înregistrând la OSIM marca "partid social-liberal"

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Epoch Times România)
Flori Mladin
27.02.2014

Partidul Conservator "sprijină" ruperea PNL-ului. După zvonurile despre posibilitatea ca mai mulţi lideri importanţi ai PNL să creeze un partid social-liberal, în contextul actual şansele sunt destul de mari.

Partidul Conservator a înregistrat în octombrie 2013, la OSIM, marca „Partid Social-Liberal". Actul de înregistrare al numelui demonstrează de fapt încercarea conservatorilor de a rupe PNL-ul.

"Probabil că PC are un plan şi vă spun foarte clar. Nu-i o preocupare nici pentru mine nici pentru alţi colegi. E un plan care va eşua", a menţionat liderul Grupului PNL din Camera Deputaţilor, George Scutaru.

Reprezentanţii PC nu recunosc planul privind divizarea PNL şi argumentează înregistrarea mărcii "Partidul Social Liberal" la OSIM ca o posibilitate de a schimba numele Partidului Conservator.

"Ne-am gândit să avem şi această marcă în portofoliu pentru momentul favorabil, dacă va exista acest mom favorabil, al unei schimbări de denumire N-are nicio legătură nici cu gruparea Chiţoiu, nici cu domnul Tăriceanu, nici cu nimeni din PNL. Tot acest concept al partidului social-liberal vreau să cred că este exclusiv în portofoliul PC”, a afirmat purtătorul de cuvânt al PC, Codrin Scutaru.

Această motivaţie oficială în ce priveşte înregistrarea denumirii de Partid Social Liberal la Oficiul pentru Mărci îi surprinde şi pe unii membri marcanţi ai PC.

”Conservatorismul în lume este de centru dreapta. Nu trebuie să-l inventezi ca denumire. Mie mi se pare bizar că vrei să spui la OSIM că botezi apa ca apă”, justifică vicepreşedintele PC Tudor Barbu.

Partidul Conservator a ţinut să precizeze ulterior, într-un comunicat de presă, că înregistrarea la OSIM a mărcii 'Partidul Social-Liberal' nu s-a făcut în detrimentul niciunei formaţiuni politice, ci este o posibilă opţiune a Partidului Conservator în viitor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor