"Paşapoartele de carbon", o nouă găselniţă pentru a restricţiona călătoriile populaţiei la nivel global [Presă]

Un bărbat se uită la un avion prin fereastra aeroportului internaţional din Beijing.
Un bărbat se uită la un avion prin fereastra aeroportului internaţional din Beijing. (Greg Baker/AFP/Getty Images)

Un subiect de discuţie care este acum peste tot în mass-media este ideea că în viitorul apropiat este foarte probabilă o restricţionare a călătoriilor prin introducerea aşa-numitelor "paşapoarte de carbon", potrivit lui Steve Watson via Modernity.news.

Săptămâna trecută, CNN a difuzat un articol publicat de "The Conversation", care a avut titlul "Este timpul să limităm frecvenţa cu care putem călători în străinătate - 'paşapoartele de carbon' pot fi răspunsul".

În cadrul acestei "analize", cititorilor li se spunea că valurile de căldură record, incendiile de pădure şi fenomenele meteorologice extreme sunt determinate în parte de oamenii care pleacă în vacanţă.

"Turismul este o parte a problemei", afirmă articolul, adăugând că "sectorul turismului generează aproximativ o zecime din emisiile de gaze cu efect de seră care determină criza climatică".

În continuare, articolul sugerează că introducerea paşapoartelor de carbon, prin care fiecărui "călător i s-ar atribui o cotă anuală de emisii de carbon pe care nu o poate depăşi", ar putea "raţionaliza" călătoriile.

"Acest concept poate părea extrem", afirmă autorul, înainte de a vă spune că nu este aşa şi că este probabil o idee bună, având în vedere cât de aproape de colaps este mediul înconjurător.

"Temperaturile în fierbere vor diminua probabil farmecul destinaţiilor tradiţionale de plajă", oricum, susţine autorul.

Informaţiile de propagandă, inclusiv un alt articol publicat săptămâna aceasta de Business Insider, citează toate un raport scris de o agenţie de consultanţă numită The Future Laboratory, care a fost publicat de o companie de turism numită Intrepid.

Raportul respectiv afirmă că "aceste cote se vor manifesta ca nişte paşapoarte care îi vor obliga pe oameni să îşi raţionalizeze emisiile de carbon în conformitate cu bugetul global de carbon, care este de 750 de miliarde de tone până în 2050".

"Până în 2040, ne putem aştepta să vedem limitări impuse asupra numărului total de călătorii permise în fiecare an", continuă raportul, adăugând că, până atunci, "va fi neobişnuit să vezi membri ai Generaţiei Alpha fără un dispozitiv de urmărire a amprentei de carbon pe smartphone-urile lor. Fiecare cursă Uber, călătorie cu avionul şi deplasare la supermarket va fi înregistrată în dispozitivele lor, notând în timp real amprenta lor de carbon".

Pare a fi foarte distractiv.

Nu numai că nu veţi deţine nimic şi vă va plăcea, dar dacă acest lucru progresează aşa cum sugerează aceşti "experţi", nu veţi mai putea nici să mergeţi nicăieri.

Bineînţeles, oameni precum Bill Gates, John Kerry şi cei ca ei vor avea în continuare voie să zboare în mod constant cu avioanele lor private, pentru ca ei sunt "soluţia".

Zborul tău low cost cu BlueAir către Malaga la fiecare doi ani ar fi, se pare, marea problemă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură