Patinatoare căsătorită cu purtătorul de cuvânt al lui Putin, atrage critici pentru un număr artistic pe tema Holocaustului

Un număr de patinaj artistic realizat de patinatori ruşi îmbrăcaţi în uniforme de deţinuţi în lagăre de concentrare naziste a fost criticat puternic pe reţelele sociale. Patinatoarea Tatiana Navka, soţia purtătorului de cuvânt al lui Vladimir Putin, şi-a apărat evoluţia.
Patinatoarea rusă Tatiana Navka într-un număr de patinaj artistic pe tema Holocaustului.
Patinatoarea rusă Tatiana Navka într-un număr de patinaj artistic pe tema Holocaustului. (Captură Foto)

Tatiana Navka, o patinatoare profesionistă căsăstorită cu Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, a declanşat discuţii controversate în weekend, după ce a interpretat un număr artistic pe tema Holocaustului la televiziunea rusă.

Navka şi partenerul său pe gheaţă, actorul André Burkovski, au purtat uniforme cu dungi şi steaua lui David în numărul lor artistic de patru minute, care a avut la bază filmul italian “Viaţa e frumoasă (La vita e bella). Tragicomedia din 1997, realizată de regizorul Roberto Benigni, spune povestea luptei de supravieţuire a unui evreu-italian într-un lagăre de concentrare nazist. Cei doi patinatori au interpretat numărul lor artistic la o competiţie televizată numită “Ice Age”, la care participă celebrităţi din Rusia.

Evoluţia lor a fost aspru criticată pe reţelele sociale, numeroşi utilizatorii susţinând că a fost un număr ofensator. Comedianta americană de origine evreiască Sarah Silverman şi-a exprimat uimirea pe Twitter.

Regizoarea Julia Davis a întrebat dacă Navka consideră că Holocaustul este “simpatic şi amuzant”.

Navka a postat fotografii cu numărul său artistic pe Instagram, susţinând că acesta a avut la bază unul dintre filmele ei favorite. Navka a adăugat că a intenţionat să evidenţieze atrocităţile Holocaustului pentru a atenţiona tânăra generaţie.

Postarea ei a atras sute de comentarii. Un internaut a considerat că numărul artistic a fost “răutăcios, fără gust şi ignorant”. Alt utilizator a scris: “Se pare că intenţiile lor sunt bune, dar era bine dacă cineva cu gust i-ar fi oprit”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe