Pe cine a trimis fostul baron PSD de Vaslui în Parlament. Unul dintre ei a făcut scandal în plină pandemie într-o shaormerie

Dumitru Buzatu
Dumitru Buzatu (Epoch Times România)

Toţi aleşii PSD de Vaslui sunt legaţi într-un fel sau altul de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui Dumitru Buzatu, arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant când primea mită 1,25 milioane de lei. Aceştia au fost realeşi în Parlament de mai multe ori, chiar dacă activitatea este aproape zero în cazul unora, în timp ce alţii au fost implicaţi în scandaluri care au deteriorat imaginea partidului, relatează Ziare.com.

Potrivit sursei citate, primul care ar putea cădea odată cu Buzatu este deputatul Eduard Popică, ginerele denunţătorului din cazul fostului baron PSD de Vaslui. Cariera politică a lui Popică a început în 2013, când a devenit consilier juridic la CJ Vaslui, pentru ca un an mai târziu să fie numit şef al cancelariei prefectului de Vaslui.

La finalul mandatului, Popică a fost angajat o perioadă la firma socrului, iar ulterior a revenit la prefectură, în funcţia de prefect. În 2020, Dumitru Buzatu i-a făcut cadou un loc eligibil pe lista PSD Vaslui la Camera Deputaţilor. În ce priveşte viaţa parlamentară, Popică a deschis gura în plen doar de două ori. Prima oară la discursul de învestire, iar mai apoi în aprilie 2021 când a cerut guvernanţilor să lupte împotriva pandemiei de COVID-19 prin implementarea unor măsuri mai blânde, mai precizează site-ul citat.

Un alt deputat promovat de Buzatu este Adrian Solomon, un personaj adus în lumină inclusiv de conducerea centrală a PSD care l-a numit preşedintele Comisiei de muncă din Camera Deputaţilor. De-a lungul activităţii sale, Solomon a fost implicat în mai multe controverse şi scandaluri, unul dintre cele mai cunoscute având loc în 2021, la o shaormerie din Capitală, când, alături de deputatul social-democrat Irinel Stativă au refuzat să poarte mască de protecţie şi s-au luat la harţă cu poliţiştii.

De asemenea, continuă publicaţia citată, în 2012, la finalul primului său mandat de deputat, Solomon l-a ameninţat cu moartea pe premierul de la acea dată, Mihai Răzvan Ungureanu. Concret, deputatul l-a avertizat pe MRU că va avea soarta lui Aldo Moro, un politician italian răpit şi ucis în 1978, dacă nu va trece pe la Primăria Bârladului pentru a se interesa de soarta cetăţenilor.

Articolul integral aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne