Pedepsit pentru discuţiile cu USR? PMP rămâne fără subvenţii de la bugetul de stat

Eugen Tomac
Eugen Tomac (Facebook)
Andrei Popescu
05.07.2023

Autoritatea Electorală Permanentă a suspendat subvenţiile de la bugetul de stat pentru Partidul Mişcarea Populară printr-o notificare trimisă de şeful instituţiei, au declarat, pentru G4Media.ro, surse oficiale.

Potrivit surselor citate, Toni Greblă, preşedinte al Autorităţii, fost judecător CCR şi un personaj considerat în siajul PSD, a justificat tăierea banilor pentru PMP printr-o presupusă neconcordanţă între actele partidului condus de Eugen Tomac şi acţiunile în instanţă ale lui Cristian Diaconescu, care susţine că el este preşedintele PMP.

Totuşi, conform G4Media, problema este că, potrivit Legii 334 / 2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, suspendarea fondurilor pentru un partid se face în urma unei hotărâri a AEP, şi nu printr-o notificare, cum e cazul acum.

Suspendarea fondurilor, notificată la finalul lunii iunie, a venit la două săptămâni după ce PMP a început discuţiile cu USR pentru crearea unei alternative de dreapta la coaliţia PSD-PNL.

Reamintim, în acest context, că, recent, a avut loc Congresul Politic al USR, care a reunit aproximativ 800 de delegaţi din toată ţara şi i-a avut ca invitaţi pe liderii de la UDMR, PMP, Forţa Dreptei şi Primarul Capitalei, Nicuşor Dan.

În cadrul congresului, liderul USR, Cătălin Drulă, a prezentat viziunea pentru România 2024 şi a cerut delegaţilor un mandat de a construi un pol de dreaptă în jurul USR, bazat pe un program de guvernare de modernizare a României.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor