Poliţia chineză, pusă pe fugă de muncitorii de la o fabrică din oraşul Chongqing [VIDEO]

Protestatarii de la o fabrică din Chongqing, China, pun pe fugă poliţia
Protestatarii de la o fabrică din Chongqing, China, pun pe fugă poliţia (Twitter - captură ecran)
D.B.
08.01.2023

Poliţia chineză a fost pusă pe fugă de muncitorii de la o fabrică din oraşul Chongqing, care protestau cu privire la salarii şi la recentele concedieri pe care patronul fabricii le-ar fi efectuat.

Incidentul a avut loc sâmbătă, în centrul Chinei, în timpul unei demonstraţii la care au participat sute de persoane angajate la fabrica Zybio, producătoare de kituri cu antigen COVID-19, după cum arată mai multe înregistrări video postate pe reţelele de socializare.

O înregistrare video publicată pe pagina de Twitter intitulată Inconvenient Truths, administrată de disidenta chineză Jennifer Zeng, arată cum protestatarii aruncă cu scaune, conuri de trafic şi cutii către poliţişti care poartă scuturi antirevoltă.

Un alt videoclip, postat pe platforme de socializare precum Twitter şi Douyin, arată zeci de protestatari care scandează "returnaţi-ne banii".

În ultima vreme, protestele sunt din ce în ce mai numeroase în China, oamenii fiind sătui de escrocheriile financiare cărora le cad deseori victimă, de angajatorii care nu le plătesc salariile sau nu respectă condiţiile contractuale promise la angajare, sau faţă de autorităţile comuniste care le încalcă cele mai elementare drepturi de multe ori fără nicio rezervă.

Dar autorităţile au fost în alertă sporită după o serie de proteste la sfârşitul anului trecut, inclusiv greva muncitorilor de la fabrica uriaşă de iPhone a furnizorului Apple Foxconn din centrul Chinei, precum şi protestele de amploare din oraşele chineze şi din universităţile de top împotriva restricţiilor COVID.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor