Politicienii care se grăbesc să inaugureze lucrări publice neterminate ar putea ajunge la închisoare

Mulţi politicieni se grăbesc să inaugureze drumuri, şcoli sau spitale în preajma campaniilor electorale, chiar dacă acestea nu sunt gata, însă acest tip de conduită s-ar putea în curând să atragă sancţiuni penale.
Vot în Parlament
Vot în Parlament (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Andrei Pricopie
31.12.2015

Un nou proiect de lege semnat de mai mulţi deputaţi propune închisoare de la 3 la 10 ani pentru cei care dau în folosinţă o lucrare publică înainte de terminarea ei, informează Digi24

Legea vizează orice lucrare executată din bani publici, dacă, prin folosirea ei înainte de a fi gata, ar putea fi pusă în pericol siguranţa oamenilor.

"Fapta este agravată atunci când inaugurarea se petrece în timpul unei campanii electorale. Practic se vor gândi cu toţii, personal administrativ dar şi politician, se vor gândi de două, trei ori înainte să facă ce s-a întâmplat la Orăştie-Sibiu", a declarat deputatul PNL Alexandru Nazare, iniţiatorul proiectului de lege.

În cazul în care s-a produs şi un accident tocmai din cauza faptului că respectiva lucrare nu a fost terminată şi au rezultat şi victime sau distrugerea vreunui bun, atunci responsabilii riscă o pedeapsă de la 5 la 15 ani de închisoare.

Iniţiativa legislativă vine după ce anul acesta o porţiune din autostrada Sibiu-Orăştie a fost închisă pentru reparaţii, deşi, cu doar câteva luni în urmă, fusese dată în folosinţă - în noiembrie 2014, înaintea alegerilor prezidenţiale.

Potrivit iniţiatorilor legii, care va intra în dezbaterea Senatului la începutul lunii februarie, astfel de inaugurări s-au făcut de către toate guvernele postdecembriste, însă acest lucru trebuie să se schimbe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor