Ponta ferm convins că un nou Guvern fără PNL va fi validat inclusiv de PNL

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta s-a declarat convins luni că, dacă va forma un nou Guvern, fără PNL-ul care este pe punctul de a ieşi de la guvernare, va putea conta în Parlament inclusiv pe voturile liberalilor, pentru investirea noului Guvern. În sprijinul spuselor sale, premierul a invocat faptul că viitorul cabinet va păstra programul USL votat în 2012:

"Eu sunt convins că matematica parlamentară va dovedi că Guvernul, păstrând programul USL, va primi majoritatea voturilor parlamentarilor USL. Pentru că vreau să vă reamintesc, în acest moment în Parlament, sigur, aparţinem de diverse grupuri - grupul social-democrat, grupul conservator sau grupul liberal -, dar în realitate toţi, eu inclusiv, şi domnul Antonescu, suntem parlamentari USL, aleşi de oameni ca USL. Or eu mă bazez pe voturile tuturor parlamentarilor USL. Poate n-o să iau votul domnului Antonescu, dar, cu excepţia domniei sale, mă bazez pe voturile tuturor." a declarat Ponta la România TV.

cele două formaţiuni să promoveze în perioada 2012-2016 iniţiative politice referitoare la modificarea Constituţiei, reorganizarea administrativ-teritorială a României ţinând cont de tradiţiile, cultura şi istoria zonelor ţării, reglementarea drepturilor culturale ale minorităţilor naţionale printr-o legislaţie adecvată, reprezentarea proporţională a cetăţenilor de etnie maghiară în diferite instituţii, structuri deconcentrate şi instituţii la nivel judeţean şi local.

Iniţiativa de suflet a UDMR-ului este autonomia Ţinutului Secuiesc. Pe 17 ianuarie, Laszlo Borbely, declara la Radio România, că UDMR va depune în Parlament, în luna februarie, un proiect de lege privind autonomia aşa-numitului Ţinut Secuiesc:

"Se discută de mulţi ani de zile despre această autonomie, se prezintă ca un bau-bau în faţa românilor, cum că nu ştiu ce ar dori secuii sau maghiarii în această zonă. Ei, a venit vremea ca să prezentăm un proiect care va demonstra, sper, pentru toată lumea că mergem pe modele europene, Tirolul de Sud, în altă zonă, în Finlanda, sunt diferite forme ale autonomiei", a spus Borbely pentru Radio România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne