Ponta: Rescrierea istoriei este treaba domnului Băsescu

Premierul  român Victor Ponta.
Premierul  român Victor Ponta. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

Premierul Ponta a criticat în termeni duri Guvernul Boc, pe care l-a considerat "cel mai incompetent şi corupt", după ce şeful statului a ţinut să mulţumească guvernelor Boc, Ungureanu şi Ponta pentru aportul pe care l-au adus la scoaterea ţării din criză. Mai mult, Ponta este de părere că Băsescu a trecut la rescrierea istoriei, când a apreciat rezultatele obţinute de Boc.

"Eu zic să ne ocupăm de guvernare, rescrierea istoriei este treaba domnului Băsescu. Cred în continuare că Guvernul Boc a fost cel mai incompetent şi mai corupt guvern pe care l-a avut România şi că noi ne chinuim de un an doar să reparăm ce au stricat ei şi să-i dăm la Parchet pe hoţii lor. Asta ca să fie foarte clar apropo de cine pe cine laudă, asta e, am venit după nişte incompetenţi şi după nişte hoţi la guvernare. Nu e prima dată, e adevărat, dar cred că avem şanse să reconstruim România", a declarat Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a apreciat vineri că "nava e la cheu, în port sigur", referindu-se la situaţia României care a trecut cu bine până acum de anii de criză.

"Am trăit cu toate cele trei guverne şi încerc să dau fiecăruia ce-i al lui. Guvernul Boc a pus interesul naţional deasupra interesului de partid şi practic şi-a sacrificat voturile pentru a restabili echilibrul macroeconomic al ţării, pentru a da şanse la reluarea dezvoltării, pentru a reda românilor demnitatea. O ţară care împrumută bani de la Fond ca să-şi plătească salariile şi pensiile nu e o ţară cu cea mai bună reputaţie", a afirmat Băsescu.

Guvernului Ungureanu i-a mulţumit pentru că "nu a afectat parcursul de recuperare şi de recuperare a dezechilibrelor", ceea ce s-a întâmplat şi în cazul Guvernul Ponta.

"Mi-a fost teamă - şi vă pot spune că asta a fost perioada care mi-a dat încrederea că se poate coabita cu Guvernul Ponta - că acest guvern ar fi putut lua măsuri populiste, excesive, care să strice din nou echilibrele, în perspectiva alegerilor din iarnă. N-a făcut-o şi de aceea consider că şi-a adus contribuţia la atingerea rezultatelor de astăzi", a precizat Băsescu.

Şeful statului a prezentat priorităţile ţării noastre pentru perioada următoare: "Trebuie să reluăm bătălia pentru creşterea economică durabilă, prin găsirea unui optim între dezvoltarea bazată pe investiţii şi dezvoltarea stimulată de consum. Teoria că stimularea excesivă a consumului este o soluţie de creştere economică s-a dovedit a fi falsă. E clar că trebuie găsit optimul de dezvoltare prin investiţii şi un consum optim care să nu ne readucă la situaţia din 2008".

Băsescu le-a mai mulţumit românilor pentru sacrificiile pe care le-au făcut, după ce Guvernul Boc a fost nevoit să ia măsurile de austeritate pentru a salva ţara.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne