Ponta spune că încă nu a vorbit cu comisarul european pentru concurenţă despre împrumutul pentru Oltchim

Premierul Victor Ponta. (Epoch Times România)
Epoch Times România
08.10.2012

Premierul Victor Ponta a declarat luni că nu a discutat încă cu comisarul european pentru concurenţă, Joaquin Almunia, pe marginea împrumutului cerut de autorităţile române pentru salvarea Oltchim.

"Trebuie să vorbesc la telefon imediat după ce ajung la birou (cu Almunia, n.red.) şi după ce primesc toate documentele transmise de Ministerul Economiei", a declarat Ponta, întreabat dacă a vorbit cu comisarul european despre situaţia Oltchim.

Premierul Victor Ponta a declarat la 5 octombrie, la Bratislava, că va discuta la începutul acestei săptămâni cu comisarul european pentru concurenţă, Joaquin Almunia, despre cererea adresată de România privind acordarea unui împrumut mai mic de 10 milioane de euro pentru repornirea activităţii combinatului Oltchim. "Pot să vă asigur că voi discuta cu comisarul Almunia despre cererea pe care am înaintat-o pentru împrumut pentru Oltchim, ca să avem cât mai rapid un răspuns favorabil. Aveam stabilită, dacă nu astăzi, atunci pentru luni, o discuţie", a afirmat Victor Ponta la Bratislava.

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat pentru NewsIn că în prezent instituţia pe care o conduce lucrează cu Ministerul Economiei la notificarea privind acordarea unui ajutor de salvare către Oltchim şi că nu poate da un termen când ar putea fi trimisă către CE.

"La Comisia Europeană a plecat scrisoarea de intenţie. Lucrăm cu Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) la notificare. Nu pot să dau un termen când ar putea fi trimisă această notificare", a menţionat Chiriţoiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor