Predoiu, despre relaxarea fiscală: Ponta, Tăriceanu şi Vâlcov dezinformează şi intoxică opinia publică

Andrei Pricopie
23.02.2015

alte articole

Catalin Predoiu
Catalin Predoiu (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
23.02.2015

Prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că relaxarea fiscală în mâinile premierului Victor Ponta este un instrument periculos care ar provoca pagube tocmai celor cărora i se adresează.

"O astfel de politică de relaxare fiscală trebuie pregătită pentru a avea succes. Guvernul Ponta nu a pregătit implementarea unei politici de relaxare fiscală. A trece acum la o relaxare fiscală fără ca Guvernul Ponta să-şi fi făcut temele în prealabil ar însemna să compromită astfel de măsuri care s-ar întoarce împotriva economiei", a afirmat Cătălin Predoiu.

De ce nu poate reuşi Ponta

Pentru o relaxare fiscală care să aibă succes, liderul PNL susţine că Victor Ponta ar fi trebuit în primul rând să ducă la capăt reformele structurale, făcând referire în principal la reforma companiilor de stat, la aplicarea managementului profesionist în aceste companii - companii care sunt în continuare "căpuşate" de firmele PSD-ului şi conduse de manageri care ţin companiile pe pierdere.

"E foarte greu pentru domnul Ponta să treacă la reforma companiilor de stat pentru că acolo dă peste domnul Ciurel, spre exemplu", a continuat Cătălin Predoiu.

În al doilea rând, Victor Ponta ar fi trebuit să pregătească o relaxare fiscală prin îmbunătăţirea colectării, este de părere prim-vicepreşedintele PNL, care evidenţiază însă că la acest capitol lucrurile stau foarte rău pentru că Guvernul Ponta "nu şi-a făcut temele".

"Suntem pe ultimul loc la colectarea TVA-ului. În aceste condiţii, nu se poate vorbi de şanse de succes pentru relaxarea fiscală făcută de domnul Ponta", a adăugat Cătălin Predoiu.

Prim-vicepreşedintele PNL a menţionat că o altă reformă pe care trebuia să o facă Victor Ponta este cea legată de combaterea evaziunii fiscale:

"Şi aici e foarte greu pentru dânsul pentru că, intrând cu buldozerul în evaziunea fiscală ar descoperi acolo anturajul său politic. Relaxarea fiscală presupune compensarea veniturilor care în primă fază nu se mai încasează la buget cu venituri suplimentare care să rezulte dintr-o mai bună colectare şi din combaterea evaziunii fiscale", a subliniat politicianul.

Cu alte cuvinte, Cătălin Predoiu afirmă că, de fapt, avem de-a face cu o poziţie demagogică a premierului României pentru ca acesta ştie foarte bine că nu poate aplica acum o relaxare fiscală pentru că nu şi-a creat reformele care să-i aducă veniturile de compensare, în primă fază, a neîncasărilor la buget.

"Relaxarea fiscală în mâinile premierului Ponta este un instrument periculos care ar provoca pagube tocmai celor cărora i se adresează", a opinat Cătălin Predoiu.

Guvernului Ponta dezinformează şi intoxică spaţiului public cu o falsă problemă

Prim-vicepreşedintele PNL este de părere că declaraţiile premierului, ale ministrului de Finanţe, Darius Vâlcov şi ale preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în legătură cu pretinsa relaxare fiscală sunt menite să dezinformeze şi să intoxice spaţiului public cu o falsă problemă.

"Domnul Tăriceanu a accentual contradicţia în care se află premierul Ponta când a vorbit despre o terapie de şoc. Nu este vorba despre o terapie de şoc în măsurile anunţate de domnul Ponta. Terapie de şoc înseamnă tocmai reformele structurale, ori aceste reforme nu s-au făcut", a mai precizat prim-vicepreşedintele PNL.

Totodată, Cătălin Predoiu a catalogat drept neprofesionistă, hazardată şi iresponsabilă declaraţia ministrului de Finanţe, Darius Vâlcov, care vede cooperarea cu FMI ca o piedică în calea progresului economic a României.

"Este o teză populistă şi o teză falsă, una care ignoră realitatea rezultatelor dobândite în anii anteriori în ceea ce priveşte macrostabilitatea ţării. S-au făcut eforturi şi sacrificii mari pentru a se atinge această macrostabilitate economică a României. Este un câştig care nu trebuie periclitat. Pe baza acestei macrostabilizări putem să ne gândim în perspectivă la o relaxare fiscală care să fie în prealabil bine pregătită prin măsuri structurale adresate economiei. Este exact ce avem noi în vedere pentru a avea succes în aplicarea unei relaxări fiscale şi nu a intra din nou într-o aventură", a subliniat prim-vicepreşedintele liberal.

"În concluzie, poziţia Guvernului Ponta este una de dezinformare şi de intoxicare a spaţiului public cu o falsă problemă. Nu există o intenţie reală de a proceda la o astfel de măsură pentru că nu s-au creat premisele structurale pentru a se trece la o astfel de măsură curajoasă. În plus, nu există expertiza necesară într-un partid de centru-stânga pentru a exersa o astfel de politică cu succes", a mai afirmat Cătălin Predoiu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor