Prejudiciul din dosarul ICA. Camelia Voiculescu rămâne fără o vilă de lux

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Epoch Times România)

Fiscul a vândut luni, la licitaţie, o vilă aparţinând fiicei lui Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu, pentru recuperarea unei părţi din prejudiciul de 60 de milioane de euro produs de fondatorul Antenelor în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), relatează evz.ro.

Vila vândută de Fisc are 193 de metri pătraţi, parter, etaj plus mansardă, un garaj de 17 mp, plus teren de 576 mp, este aflată în centrul Bucureştiului, amplasată într-una dintre cele mai exclusiviste zone din Bucureşti, lângă parcul Herăstrău, pe strada Aviator Zorileanu.

Clădirea, vândută la a treia licitaţie, a fost şi sediul firmei Crescent controlată de Dan Voiculescu. Preţul de vânzare a fost de 4,55 milioane de lei, respectiv de 1,024 milioane de euro.

Reamintim că Dan Voiculescu a fost trimis după gratii, pentru 10 ani, în 2014, în dosarul ICA. La un an şi jumătate de la condamnare, statul reuşise să recupereze doar 1% din prejudiciul de 60 de milioane, demersurile în acest sens fiind blocate în instanţe de Voiculescu şi firmele sale care au deschis mai multe procese.

Potrivit Fiscului, judecătorii de la Tribunal au ignorat sentinţa penală de confiscare şi au recunoscut Antenei 3 dreptul de folosinţă asupra sediului din Băneasa, chiar dacă imobilul a trecut în patrimoniul statului încă din septembrie 2014. Instanţele de la Tribunal au recunoscut şi valabilitatea contractelor de închiriere dintre fosta ICA şi Antene.

Recent, judecătoarea Camelia Bogdan de la Curtea de Apel Bucureşti a sesizat DNA în cazul nerecuperării prejudiciului de peste 60 de milioane de euro din dosarul ICA – Dan Voiculescu. Judecătoarea a acuzat că magistraţii de la Tribunalul Bucureşti – instanţa de executare a deciziei definitive – au dispus verificări în străinătate doar pentru identificarea averii persoanelor fizice Dan, Camelia şi Corina Voiculescu, nu şi a averii firmelor al căror beneficiar real ar putea fi familia afaceristului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne