Premieră în România: Cât va sta în închisoare un clujean al cărui câine a muşcat un copil

Un caine priveste afara din padocul sau.
Un caine priveste afara din padocul sau. (Mario Tama / Getty Images)

Acuzat de vătămare corporală din culpă după ce câinele lui a muşcat un copil, un bărbat din Cluj-Napoca a fost condamnat marţi la închisoare cu executare. Curtea de Apel Cluj a respins recursul acestuia contra unei sentinţe a Judecătoriei Cluj-Napoca, care rămâne astfel definitivă.

Astfel, pentru că nu şi-a ţinut câinele în lesă sau închis, clujeanul va sta la răcoare timp de şase luni.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Cluj, Adrian Dănilă, a precizat marţi ca instanţa a respins ca nefondat recursul înaintat de un bărbat din municipiul Cluj-Napoca împotriva unei sentinţe din 12 iunie a Judecătoriei, care l-a condamnat pe acesta la şase luni de închisoare cu executare pentru vătămare corporală din culpă.

La data de 17 ianuarie 2009, câinele din rasa Rottweiler al condamnatului a muşcat de cap un copil din vecini.

Ulterior, copilul a avut nevoie de 70 de zile de tratament, iar de atunci face exerciţii de recuperare, întrucât a avut semipareză.

Proprietarul câinelui a fost condamnat la data de 12 iunie de Judecătoriei Cluj-Napoca, la şase luni de închisoare cu executare.

"Instanţa condamnă pe inculpatul C.C.D. la şase luni de închisoare pentru vătămare corporală din culpă. Admite în parte acţiunea civilă formulată de către partea civilă T.V. formulată prin reprezentanţii legali T.R. şi T.M.C. şi obligă inculpatul să plătească părţii civile suma de 200.000 de lei, reprezentând daune morale", se preciza în încheierea hotărârii Judecătoriei Cluj-Napoca.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne