Profitul Allianz-Ţiriac Asigurări a crescut cu 34% în primul semestru, la 7,4 milioane lei

Epoch Times România
08.08.2012

Allianz-Ţiriac Asigurări a înregistrat în primul semestru un profit înainte de impozitare de 7,4 milioane lei, în creştere cu 34% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce veniturile din prime au stagnat la 460,2 milioane lei, a anunţat miercuri compania.

În primele şase luni din 2011, Allianz-Ţiriac Asigurări înregistrase un profit înainte de impozitare de 5,5 milioane lei.

Veniturile din prime aferente poliţelor contractate de persoane fizice în perioada ianuarie – iunie 2012 au înregistrat o creştere de circa 14%, depăşind 160 milioane de lei.

"În paralel, compania şi-a consolidat poziţia pe segmentul comercial şi corporate, poliţele contractate de persoane juridice (exclusiv leasing) generând venituri de circa 220 milioane de lei, cu 3 milioane de lei mai mult decât în primul semestru al anului trecut", se arată în comunicat.

Pe segmentul de asigurări generale, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie, primele brute subscrise de Allianz-Ţiriac s-au situat la 407,1 milioane de lei, în uşoară scădere faţă de acelaşi interval al anului trecut, când înregistrase afaceri de 409,7 milioane de lei.

Potrivit companiei, cele mai importante contribuţii la realizarea acestor venituri le-au avut asigurările Casco (pondere 48%), property (22%) şi RCA (21%).

O evoluţie pozitivă a fost consemnată şi la nivelul subscrierilor RCA, care au avansat în primul semestru din anul curent cu mai mult de 9%, până la un nivel de circa 88 milioane de lei. "Mai cu seamă vânzările de poliţe individuale au susţinut această creştere. Astfel, poliţele RCA contractate de persoane fizice în perioada ianuarie – iunie 2012 au generat venituri cu peste 30% mai mari faţă de acelaşi interval din 2011", se arată în comunicat.

La nivelul portofoliului property, veniturile semestriale au stagnat la aproximativ 91 milioane de lei. Potrivit companiei, circa o treime din aceasta sumă este reprezentată de primele brute subscrise pentru asigurarea locuinţelor.

Afacerile Casco s-au contractat cu circa 7%, până la un nivel al subscrierilor semestriale de 195 milioane de lei. "Scăderea a fost generată exclusiv de portofoliul de leasing la nivelul căruia numărul contractelor de leasing ajunse la scadenţă rămâne mai mare decât numărul poliţelor Casco noi încheiate de societăţile de leasing partenere", se arată în comunicat.

Totodată, portofoliul de asigurări Casco non-leasing a crescut cu circa 5% mai mari, creşterea fiind susţinută de avansul vânzărilor către persoane fizice cu 15%.

Pe segmentul asigurărilor de viaţă, Allianz-Ţiriac a realizat vânzări de 53,1 milioane de lei în primul semestru cu 5% mai mult decât în primele şase luni din anul anterior.

"Şi la nivelul acestui segment, portofoliul generat de contractele cu persoane fizice a înregistrat o evoluţie pozitivă. Astfel, numărul de poliţe individuale de asigurări de viaţă emise de Allianz-Ţiriac în perioada ianuarie - iunie a anului curent a fost cu circa 10% mai mare decât în acelaşi interval din 2011", se mai spune în comunicat.

Structura portofoliului de asigurări de viaţă rămâne echilibrată, poliţele tradiţionale generând 54% din primele brute subscrise, restul de 46% reprezentând vânzări de poliţe de asigurări de viaţă cu componentă investiţională (index sau unit-linked).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor