Protecţia Consumatorului cere închiderea staţiei de metrou Piaţa Victoriei: "Viaţa călătorilor e pusă în pericol"

Staţia de metrou Piaţa Victoriei - a doua cea mai tranzitată staţie de metrou din Bucureşti, după Piaţa Unirii - ar putea fi închisă, după ce o femeie şi-a prins piciorul în spaţiul dintre peron şi metrou şi a reclamat situaţia la ANPC.
Garnitură de metrou
Garnitură de metrou (Epoch Times România)

UPDATE: Metrorex neagă acuzaţiile aduse de ANPC şi refuză închiderea staţiei Piaţa Victoriei, susţinând că staţiile de metrou nu pun în pericol viaţa călătorilo. De asemenea, Metrorex neagă incidentul semnalat de ANPC.

"SC Metrorex SA anunţă publicul călător că trenurile de metrou circulă în regim normal pe toate magistralele, în deplină siguranţă.

Cu privire la controlul întreprins de echipa de inspectori ANPC din data de 28.01.2016 în care s-a menţionat că acest control se efectuează ca urmare a reclamaţiei unei călătoare referitor la o situaţie petrecută în data de 12 ianuarie 2016, ora 12 şi reclamată la ANPC în data de 20 ianuarie 2016 (reclamanta afirmă că şi-ar fi prins piciorul între tren şi marginea peronului la staţia Piaţa Victoriei).

Din primele verificări efectuate de Metrorex, prin vizionarea înregistrărilor de pe camerele îndreptate spre peron din staţia Piaţa Victoriei 1 şi Piaţa Victoriei 2, nu s-au identificat incidente de genul semnalat de reclamantă şi nici nu s-a primit la Metrorex o reclamaţie în acest sens." precizează Metrorex, într-un comunicat citat de stiripesurse.ro.

***

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) cere închiderea staţiei de metrou de la Piaţa Victoriei, pe motiv "că viaţa călătorilor este pusă în pericol de distanţa prea mare de 25 de cm dintre spaţiul dintre peron şi vagoanele de metrou", relatează Realitatea.net.

Potrivit sursei citate, ANPC a ajuns la această concluzie după ce o femeie a depus o reclamaţie, nemulţumită că şi-a prins piciorul în spaţiul dintre peron şi vagon. În urma reclamaţiei cetăţeanului, Metrorex a primit o amendă contravenţională de 20 000 de lei, a anunţat ANPC.

Directorul general ANPC, Paul Anghel, a declarat în exclusivitate la Realitatea Tv că distanţa de 25 de centimetri între peron şi vagoanele de metrou este prea mare, iar inspectorii urmează să verifice toate staţiile. Peronul a fost spart şi ajustat după ce Metrorex a cumpărat garnituri noi care erau prea late pentru peron. Potrivit lui Anghel, la celelalte staţii distanţa este de până în 20 de centimetri.

"Se pare că e o distanţa mult mai mare decât era, o distanţă care a fost făcută prin spargerea peronului. Este suficient de mare încât orice consumator să fie în pericol. Sunt până în 20 de cm la alte staţii. Nu există o explicaţie care să acopere eventualele accidente. S-au cumpărat nişte garnituri noi înţeleg, este primul caz. A mai fost ajustat peronul dar nu stiu din ce considerente, o echipă se afla acolo şi vom verifica toate staţiile. Vom analiza la toate staţiile", a declarat Anghel.

Metrorex a anunţat că va veni cu un punct de vedere în orele ce urmează.

Reamintim că, în 2014, Metrorex a cumpărat 16 trenuri de metrou, pentru care ar fi plătit 98 milioane de euro. Trenurile, comandate în 2010, altmiteri foarte moderne şi foarte rapide, aveau o problemă: erau mult prea late pentru a putea fi folosite, astfel încât a trebuit să se taie din peroane 5-10 cm, pe Magistrala 2.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne