Protestatarii #rezist acuză noi intimidări din partea forţelor de ordine: "Eu cred că au vrut să însceneze ceva!"

O tânără protestatară #rezist, care se îndrepta spre Piaţa Victoriei unde cetăţenii se strânseseră indignaţi că senatorii jurişti au dat undă verde graţierii corupţilor, s-a trezit înconjurată de poliţişti în civil care i-au percheziţionat maşina.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protestatarii #rezist acuză încercări de intimidare din partea Poliţiei, după ce una dintre tinerele care protestează seară de seară lângă Guvern s-a trezit înconjurată, miercuri seară, de poliţişti în civil care au cerut să îi percheziţioneze maşina.

Colegii de protest ai tinerei - Evelina Morar, o fată subţirică şi delicată - care au observat-o pe aceasta înconjurată de patru bărbaţi, au venit să vadă ce se întâmplă şi au filmat evenimentul. Din filmare reiese că poliţiştii - printre care inclusiv şeful Secţiei 1 de Poliţie Bucureşti - au refuzat să-i comunice protestatarei motivul pentru care-i percheziţionează autovehiculul.

După percheziţie, tânăra, însoţită de mai mulţi colegi, a mers la Secţia 1, unde a aflat din procesul verbal care i s-a întocmit că oamenii legii ar fi fost sesizaţi de jandarmi că distribuie materiale de propagandă protestatarilor.

Contactată de Epoch Times, Evelina Morar neagă că ar fi distribuit materiale de "propagandă."Şi, chiar presupunând că ar fi împărţit pancarte sau insigne, unde ar fi fost problema, se întreabă ea. Cât despre poliţişti, tânară declară că deşi legal aceştia aveau voie să percheziţioneze maşina, atitudine lor nu a fost tocmai în regulă şi nu i-au comunicat motivaţia gestului lor.

"Au voie să caute... Nu mi-au spus despre ce e vorba şi au avut o atitudine un pic diferită la început, când eram doar eu şi Ina (o tânără care o însoţea). S-au legitimat, nu zic că nu, şi au zis că vor să facă o percheziţie, să ridic capota... când i-am întrebat despre ce e vorba au fost un pic aroganţi. Când au venit colegii cu filmări au început să dea un pic înapoi, iar la secţie erau chiar paşnici şi au zis că şi ei au fost expuşi şi au primit o sesizare de la Jandarmerie, au vrut să-şi facă treaba.

Eu cred oricum că a fost un abuz. Dacă e din partea Jandarmeriei, e un abuz cu siguranţă, dacă e din altă parte şi a fost declaraţie mincinoasă e iar un abuz!", a declarat Evelina, adăugând că va face sesizare pe motiv că ei nu i s-a dat o copie după procesul verbal.

În linie cu Evelina Morar, un alt protestatar care a asistat la scenă acuză şi el un abuz al forţelor de ordine.

"Eu nu-mi aduc aminte cum arată fata asta cu o pancartă, eu o stiu doar cu un steag pe ea! (...) Fata asta nu a fost niciodată în vreo acţiune de a organiza ceva, ea doar vine seară de seară la Guvern!", a comentat unul dintre protestatarii care au fost lângă tânără în timpul percheziţiei şi care o ştie încă de la debutul protestelor stârnite de adoptarea OUG 13.

"Eu cred că au vrut să însceneze ceva - s-a ajuns la nivelul ăsta - şi nu le-a ieşit!", a adăugat protestatarul, Cristian Mihai-Dide, care acuză că şi lui autorităţile au încercat să-i pună în cârcă fapte pasibile de dosar penal. Mai exact, în timpul unui protest la Primărie, şoferilor de troleibuze li s-ar fi cerut să-şi oprească autovehiculele în spatele maşinii lui Dide, ca şi cum nu pot trece pe lângă ea, aceasta în condiţiile în care numeroase troleibuze depăşiseră maşina până atunci. Obstrucţionarea traficului este pasibilă de dosar penal. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

Reamintim că din 31 ianuarie, în Piaţa Victoriei au loc proteste non-stop contra încercărilor Puterii de a legifera hoţia. Tânăra a cărei maşină a fost percheziţionată face parte din nucleul de protestatari care a fost aproape seară de seară lângă Guvern, cerând demisia celor ce au mutilat Codurile Penale.

Poziţia Poliţiei Capitalei

"În baza unei informaţii primite, potrivit căreia dintr-un autoturism parcat în Piaţa Victoriei se distribuie bani şi produse alimentare persoanelor ce participau la o adunare spontană în acea zonă, poliţişti din cadrul Secţiei 1 au procedat la verificarea acesteia, fără a fi constatate încălcări ale legii. Drept urmare, nu a fost aplicată nicio sancţiune.

Activitatea s-a desfăşurat strict în competenţele oferite de lege Poliţiei.", susţine Poliţia Capitalei, în punctul de vedere remis redacţiei Epoch Times.