PSD nu susţine operaţiunea "debarcarea lui Tăriceanu". Dragnea: "Este un demers politicianist al PNL"

Liberalii au început strângerea de semnături pentru a demara procedura de schimbare a lui Călin Popescu Tăriceanu din fruntea Senatului. După cum era de aşteptat, PSD nu susţine un astfel de demers "politicianist".
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Senatorii PSD nu susţin debarcarea lui Călin Popescu-Tăriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului, a anunţat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, şeful PSD Liviu Dragnea.

"Am discutat astăzi în Biroul Permanent, forul politic de decizie al partidului, şi am stabilit următoarele: senatorii PSD nu susţin acest demers care nu are niciun fel de argumentaţie sănătoasă, nici politică, nici administrativă. Este, pur şi simplu, un demers politicianist al PNL, partid aflat într-o situaţie destul de nefericită din punct de vedere electoral.

De asemenea, am avut o discuţie, din nou, cu colegii de la UNPR care ne-au spus că în aceste zile, până la începutul săptămânii viitoare, vor analiza şi vor lua o decizie politică în privinţa asta. Şi dacă se va ajunge, ceea ce nu cred, la demiterea sau înlocuirea domnului Călin Popescu-Tăriceanu, PSD nu va propune candidat. Eu cred că nu se va ajunge acolo, categoric nu", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Şeful PSD a mai precizat că partidul său are o înţelegere politică cu ALDE, iar Tăriceanu, din punct de vedere al atribuţiilor pe care le are în calitate de preşedinte al Senatului, "nu a făcut ceva anume" care să genereze schimbarea sa din funcţie.

Cu două zile în urmă, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat că liberalii au început strângerea de semnături pentru a demara procedura de schimbare a lui Călin Popescu Tăriceanu din fruntea Senatului.

"Este un demers de bun simţ şi un demers firesc pe care PNL îl demarează în această săptămână. Trebuie strâns un anumit număr de semnături. Cei care au spus în spaţiul public că se vor ralia la acest demers sunt cei de la UNPR", a declarat Alina Gorghiu, adăugând că "Tăriceanu nu îndeplineşte standardele pe care un preşedinte de Senat ar trebui să le îndeplinească. Nu ştie decât să vină public cu mesaje anti-justiţie şi jigniri la adresa competitorilor politici".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne