Putin: Cineva recoltează mostre biologice ruseşti pentru scopuri obscure

Preşedintele rus Vladimir Putin.
Preşedintele rus Vladimir Putin. (Peter Muhly/WPA Pool/Getty Images)

Material genetic este recoltat din Rusia în mod intenţionat şi profesionist, a declarat preşedintele Vladimir Putin, referindu-se probabil la o acţiune anterioară a Forţei Aeriene americane (USAF) de achiziţionare a unor mostre de ţesut din Rusia.

Vladimir Putin a condus luni o întâlnire a Consiliului Rus pentru Drepturile Omului, când a fost informat de faptul că transmisiunile în direct de la secţiile de votare din timpul recentelor alegeri regionale au fost fost vizualizate de numeroşi străini.

Igor Borisov, membru al Consiliului, a declarat că statisticile au arătat că aproximativ un milion de vizualizări au provenit din afara Rusiei, indicând că ar putea exista un motiv bizar în spatele acestei situaţii.

“Întrebarea este de ce atât de multe persoane sunt interesate să ne vadă alegerile şi, de fapt, să înregistreze imagini cu cetăţeni ruşi; şi cum vor fi folosite mai departe acele imagini”, s-a întrebat Borisov, care este şi preşedintele Institutului Public Rus pentru Drepturi Electorale.

În timp ce scepticismul său ar putea fi suficient pentru a stârni interesul unor teoreticieni ai conspiraţiilor, Putin a făcut unele comentarii care poate îi va face pe acei teoreticieni să se înflăcăreze şi mai mult.

“Imaginile sunt un lucru, dar ştiţi că material biologic este colectat din întreaga ţară, de la diferite grupuri etnice şi persoane care locuiesc în diferite regiuni geografice ale Federaţiei Ruse? Întrebarea este – de ce se face acest lucru? Este făcut intenţionat şi într-o manieră profesionistă. Suntem un fel de subiect de mare interes”, a declarat preşedintele Consiliului rus.

Totuşi, el nu a specificat cine s-ar afla în spatele acestor practici bizare de colectare de mostre biologice ruseşti.

Afirmaţiile preşedintelui rus pot să pară o scenă din serialul de televiziune Dosarele X (The X-Files), dar de fapt este vorba de ceva real.

În luna iulie, Comandamentul de Educaţie şi Instruire Aeriană a USAF (Forţa Aeriană a Statelor Unite) a publicat un anunţ pe website-ul guvernamental american fedbizopps, în care a precizat că doreşte să achiziţioneze mostre de acid ribonucleic (ARN) şi de fluid sinovial de la cetăţeni ruşi. Toate mostrele – 12 de ARN şi 27 de lichid sinovial – “ar trebui colectate din Rusia şi trebuie să fie caucaziene”, a precizat anunţul. Rămâne deschis interpretării la ce anume s-a referit anunţul prin “caucazian”. De asemenea, USAF a declarat că doreşte informaţii despre sexul, vârsta, etnia, greutatea, înălţimea şi trecutul medical al donatorilor. În mod notabil, a adăugat Forţa Aeriană, nu va lua în considerare mostre de ţesut provenite din Ucraina.

În timp ce astfel de mostre ar putea fi necesare pentru scopuri de cercetare pur medicale, ceea ce a declanşat un val de speculaţii este faptul că au fost dorite în mod specific doar mostre de ţesuturi provenite de la cetăţeni ruşi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe