Putin ordonă exerciţii nucleare în viitorul apropiat. Vor participa trupe poziţionate în apropiere de Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin. (Captură Foto)
Redactia
06.05.2024

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat armatei ţării să desfăşoare exerciţii nucleare la care vor participa inclusiv forţe navale şi trupele aflate în apropierea Ucrainei, a declarat luni Ministerul Apărării.

Putin şi-a intensificat retorica nucleară de când a început conflictul din Ucraina, avertizând în discursul său către naţiune, din februarie, că există un "real" risc de război nuclear, relatează AFP.

"În timpul exerciţiului, vor fi luate o serie de măsuri pentru pregătirea şi utilizarea armelor nucleare ne-strategice", a declarat Ministerul Apărării.

Instituţia a declarat că exerciţiile vor avea loc "în viitorul apropiat" şi au ca scop asigurarea integrităţii teritoriale a Rusiei în faţa "ameninţărilor din partea unor oficiali occidentali".

Vor participa forţe aeriene şi navale, precum şi trupe din Districtul Militar de Sud, care se învecinează cu Ucraina şi include teritoriile ucrainene ocupate, a precizat ministerul.

Oficialii occidentali au devenit din ce în ce mai îngrijoraţi de retorica nucleară a Kremlinului, Putin invocând frecvent doctrina nucleară a Rusiei.

Anul trecut, Rusia a renunţat la ratificarea Tratatului de interzicere completă a testelor nucleare şi s-a retras dintr-un acord-cheie de reducere a armelor cu Statele Unite.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor