Putin: Rusia prelungeşte cu un an contra-sancţiunile împotriva Uniunii Europene

Preşedintele rus, Vladimir Putin.
Preşedintele rus, Vladimir Putin. (Captură Foto)

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că ţara sa prelungeşte cu încă un an contra-sancţiunile împotriva Uniunii Europene, după ce Bruxelles-ul a decis luni să prelungească cu un an sancţiunile aplicate împotriva Moscovei, conform Interfax.

“Şeful guvernului mi-a solicitat într-o scrisoare să prelungesc măsurile pe care le-am luat ca răspuns la acţiunile partenerilor noştri din unele ţări. Astăzi, în conformitate cu această scrisoare, am semnat un decret de prelungire a acţiunii anumitor măsuri economice speciale, în scopul asigurării securităţii Federaţiei Ruse, şi rog guvernul să redacteze şi să publice decizia”, a declarat Putin, în timpul şedinţei cu membrii guvernului rus, arată Agerpres.

“După cum i-am propus premierului (Dmitri Medvedev), prelungim măsurile noastre cu un an, începând de astăzi. Cred că acest lucru va constitui un bun factor de orientare pentru producătorii ruşi din domeniul agricol”, a mai susţinut şeful de la Kremlin.

Miniştrii de externe ai Uniunii Europene au prelungit luni sancţiunile economice împotriva Rusiei până la 31 ianuarie 2016, menţinând astfel presiunea asupra Moscovei ca aceasta să ajute la rezolvarea conflictului ucrainean, conform Moscow Times.

Sancţiunile asupra sectoarelor ruseşti ale Energiei, Apărării şi Finanţelor, iniţial impuse în iulie 2014 pe o perioadă de un an, au reprezentat cel mai dur răspuns al UE la anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Moscova, şi la ceea ce UE şi Kievul susţin că ar fi un suport continuu al Rusiei pentru rebelii separatişti din estul Ucrainei.

Tensiunile dintre Rusia şi Occident s-au amplificat şi mai mult, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat săptămâna trecută că extinde arsenalul nuclear al Rusiei cu 40 de rachete balistice intercontinentale noi, ca răspuns la planurile Pentagonului de a staţiona echipament militar greu în estul Europei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe