Rachete americane Hellfire descoperite într-un zbor de pasageri din Serbia

Într-un avion de pasageri al companiei Air Serbia, care a sosit în Belgrad din Liban, au fost descoperite două rachete americane Hellfire. Conform documentelor ce însoţeau încărcătura, destinaţia finală a rachetelor ar fi fost SUA.
Rachete americane AGM-114 Hellfire.
Rachete americane AGM-114 Hellfire. (Captură Foto)

Autorităţile sârbe investighează rapoartele conform cărora un cargo către SUA, care conţinea două rachete cu focoase explozibile, a fost descoperit într-un zbor de pasageri din Liban spre Serbia.

Postul de televiziune N1 a declarat că pachetul cu două rachete ghidate, care pot pătrunde prin blindaj, a fost descoperit sâmbătă de un câine al poliţiei după ce un zbor al Air Serbia din Beirut a aterizat pe aeroportul din Belgrad.

Mass media sârbă susţine că documentele au arătat că destinaţia finală a rachetelor AGM-114 Hellfire era Portland, Oregon, SUA.

Rachetele de producţie americană pot fi lansate de pe platforme aeriene, maritime sau terestre.

N1 a raportat duminică faptul că Air Serbia ajută la investigaţie. Compania aeriană a declarat că securitatea şi siguranţa sunt priorităţile sale principale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe