Raeţchi: Penalii care luptă vajnic pentru "democraţie" şi împotriva Binomului serpilian trebuie debarcaţi

Liberalul Ovidiu Raeţchi propune o curăţire a scenei politice, iar primii care ar trebui să plece sunt cei care au cedat mental din cauza presiunii şi vorbesc prostii, alături de penalii care "luptă vajnic pentru democraţie şi împotriva Binomului serpilian şi illuminati".
Ovidiu Raeţchi
Ovidiu Raeţchi (Eugen Horoiu/Epoch Times)

În multe cazuri, parlamentarii supraexpuşi trebuie să facă un pas înapoi. După 16 ani de prim-plan politic nu doar că oboseşti imagologic, dar începi să pierzi chiar şi legătura cu realitatea, de cele mai multe ori deliberat, a scris deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, într-un articolul intitulat "Alienarea în politică. De ce are Săftoiu dreptate", publicat pe stiripesurse.ro.

"Ca vechi parlamentar ai apucat să faci, în anii 2000, ceea ce făcea mai toată clasa politică. Ai un dosar – sau te temi că ai putea avea unul. Ofensiva DNA te sperie: vezi cum alţii, pentru fapte similare, ajung în arest. Aşa că, uşor-uşor, cedezi psihic: Binomul e pe urmele tale! Eşti convins că Kovesi şi Coldea îţi dau iama zilnic în mail. Ţi se năzare că statul de drept e în pericol, că trebuie să-l aperi, că doar tu poţi salva democraţia.

De fiecare dată când am întâlnit genul asta de discurs la un parlamentar, i-am văzut şi spaima în ochi şi am ştiut: are un dosar sau a făcut lucruri care pot oricând să fie aduse la suprafaţă de un procuror; se teme, bietul omul, aşa că a devenit luptător pentru democraţie. Pe lângă veteranul politic ţicnit-cu-luciditate, de frica şi din nevoia de a emite un discurs din cătuşele virtuale ("Sunt prigonit. Binomul!") mai există o specie epuizată de presiunea politică. Oamenii care, din cauza stresului, au cedat pur si simplu", a declarat Raeţchi.

Exemple problematice, în viziunea liberalului

Un fost membru PNL, exclus între timp din partid, cândva lider local, crede că satanişti, masoni şi illuminaţi şi-au dat întâlnire pe scena Untold, unde îl invocă pe antihrist:

"Tinerii frumoşi şi sclavi au uitat când urlau după Colectiv că vroiau spitale, acum sunt de acord ca megacorporaţiile satanico-masonice să cheltuiască milioane de euro pe aducerea unor artişti membri illuminaţi, ei susţinând prin cumpărarea biletelor acest megaritual MASONIC. Păi nu îşi merită soarta atunci? La acest eveniment se vehiculează pe lângă invocarea antihristului (asta înseamnă titlul UNTOLD- pentru cunoscători) spălarea pe creier, colectarea energiei malefice, manipularea masei şi sume enorme de bani."

Un parlamentar PSD crede nu doar că e hărţuit de binom, ci şi că acesta trage cu zeci de gloanţe în maşina sa:

"Am ajuns şi aici. Într-un stat "de drept" iluzoriu, sau mai nou "mafiot" cum îl numeşte nu un român de pe stradă, ci un fost Preşedinte al României Băsescu, s-a ajuns până acolo, că pe lângă fabricarea de dosare penale fiind nevinovat (numai că să fii discreditat şi scos din viaţa politică), să fii ameninţat cu mesaje (pe care poliţia nu le anchetează) şi ceea ce e cel mai grav să se tragă cu pistolul în maşina unui parlamentar."

Un fost premier crede că tragedia din Colectiv a fost o conspiraţie a Binomului împotriva sa:

"Poate că jumătate din ei (protestatarii #Colectiv) erau la serviciu acolo în seara aceea… Pentru domnul Iohannis a fost nevoie să moară oameni ca să aibă guvernul său. Eu zic acum că uite, a fost nevoie să moară domnul Condrea, ca să fie siguri că nu va mai dă declaraţii vreodată. La fel înţeleg că în noiembrie corupţia ucidea. Acum dacă aţi văzut, domnul Iohannis a făcut un efort intens de a muşamaliza această afacere, care e o afacere de mare corupţie întinsă pe foarte mulţi ani."

În opinia lui Raeţchi, adevărul trist este că, după decenii de presiune, e greu să-ţi mai păstrezi luciditatea şi legătura sănătoasă cu realitatea.

"Responsabil este ca, delicat, gentil, fără a profita de vădita lor degringoladă emoţională, să evacuăm tacit astfel de persoane de pe scena politică. Apoi să îi scădem pe cei cu probleme penale, care luptă vajnic pentru democraţie şi împotriva Binomului serpilian şi illuminaţi. Doar veteranii politici care, după o supraexpunere de două decenii pe scena noastră politică sângeroasă, rămân cu minţile acasă şi cu cazierul curat devin lideri necesari şi utili", a concluzionat deputatul PNL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne