Raeţchi: Vor să păstreze secretul despre 10 august! PSD va face orice pentru a bloca venirea unui şef MAI liberal

Ovidiu Raetchi
Ovidiu Raetchi (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Vicepreşedintele Comisiei de Apărare, Ovidiu Raeţchi, a opinat miercuri, pe Facebook, că PSD s-a răzgândit peste noapte în privinţa votării Guvernului Orban pentru că premierul desemnat, Ludovic Orban, a anunţat că va desecretiza dosarul "10 august" când ajunge la putere.

"Poate vă întrebaţi de ce s-a răzgândit PSD în privinţa votării Guvernului Orban. De ce au trecut peste noapte de la 'susţinem - să înceapă cât mai repede treaba, ţara trebuie guvernată' la 'nu votăm, nu asigurăm cvorumul, facem opoziţie totală'? Răspunsul e foarte simplu: 10 august. Răzgândirea PSD a avut loc imediat după ce Ludovic Orban a garantat public desecretizarea dosarului 10 august. Din momentul desecretizării dosarului, cercetările nu mai pot fi blocate", a declarat Raeţchi.

Liderul liberal susţine că, dacă cercetările încep, e inevitabil ca unii pesedişti să răspundă în faţa acuzaţilor aduse public chiar de alţi... pesedişti:

"Momentul 10 august a fost foarte bine pus la cale de echipa domniei sale (Dragnea) şi am informaţiile astea din anturajul domniei sale. Eu trebuia să decontez evenimentele politic, iar doamna prefect juridic. Dar uite că nu a fost aşa. Vrea să transforme capitala României, municipiul Bucureşti şi să ajungem precum Beirut".

(Gabriela Firea)

"Am fost întrebat dacă în acea zi am avut discuţii cu Dragnea. Da, am avut discuţii cu Dragnea. De aceea păţesc ce păţesc, pentru că sunt singurul care stiu cum pe 10 august s-au organizat Dragnea, Carmen Dan... Am preferat să folosesc acel cuvânt pe care toată lumea astăzi spune că de ce ai minţit. Trebuie să ştiţi că este un vector de a atrage atenţia asupra unei situaţii, pentru că, dacă aş fi spus că aduc lămuriri, nimeni nu ar fi reacţionat. Situaţia de pe data de 10 aduce noi situaţii la cunoştinţa Parchetului, care va trebui, în urma acestor declaraţii pe care le voi da, care nu au avut legătură cu ce m-au întrebat procurorii la acel moment, să pornească pe alte piste pentru a identifica, în opinia mea, dacă sau nu 10 august 2018 a fost sau nu creaţia lui Liviu Dragnea".

(Aurelian Bădulescu)

În acest context, liderul PNL crede că motivul pentru care PSD va face tot ce îi stă în putinţa pentru a bloca instaurarea unui Guvern liberal, cu un ministru liberal de Interne, e păstrarea la secret a dosarului 10 august.

"Din fericire pentru democraţie şi pentru statul de drept, nu vor reuşi. Sunt ultimele săptămâni cu 10 august la 'secret'. Un document despre forţele de ordine publică şi modul în care acestea tratează cetăţenii români (şi câţiva străini, e drept, bătuţi aşa, în trecere, pentru că erau în zonă) nu poate avea niciodată un caracter secret - e un evident interes public la mijloc", a conchis Raeţchi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne