Raluca Turcan: Rectificarea bugetară marca Ponta se află sub semnul baronilor conduşi de Dragnea

Consiliul Naţional de Coordonare PDL, 6 iulie 2013. În imagine, Raluca Turcan
Consiliul Naţional de Coordonare PDL, 6 iulie 2013. În imagine, Raluca Turcan (Epoch Times România)

Guvernul Ponta se laudă cu o rectificare pozitivă, dar, din păcate, semnul "plus" este doar în dreptul baronilor PSD, a declarat marţi, în cadrul unui comunicat de presă, vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

"Chiar dacă prin această rectificare vin bani către comunităţile locale, adevărul este altul: în prima jumătate de an majoritatea primăriilor nu au primit banii din cota de impozit pe venit şi din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale. În consecinţă, majoritatea primăriilor au primit anul acesta mai puţini bani decât anul trecut", a precizat Raluca Turcan.

Exemplu este judeţul Sibiu, unde majoritatea primăriilor, cu precădere cele conduse de reprezentanţi ai opoziţiei, au mari probleme cu bugetele locale, iar proiectele începute sunt în pericol de a fi stopate din lipsă de bani, a continuat vicepreşedintele PNL, subliniind că mii de cetăţeni au de suferit din cauză că Victor Ponta direcţionează banii către primării strict pe criterii politice.

"Dacă aceste primării ar primi bani la rectificare, acest lucru nu înseamnă că sunt "în plus", că vin pentru investiţii, ci acoperă o nevoie existentă, o gaură făcută tot de PSD în bugetele acestor localităţi. Atât timp cât Victor Ponta face rectificările la sediul PSD şi nu la Guvern, singurii câştigători vor fi baronii PSD. Toată rectificarea bugetară a sfârşitului de guvernare Ponta se afla sub semnul baronilor conduşi de Liviu Dragnea", a subliniat Raluca Turcan.

În opinia acesteia, şi în educaţie Guvernul redistribuie sărăcia, banii nu se duc la pregătirea şcolilor, pentru creşterea calităţii actului didactic, ci acolo unde pot ieşi voturi pentru PSD.

În urma rectificării, Raluca Turcan solicită să fie urmărite următoarele priorităţi:

1. Finanţare pentru cei 60.000 de profesori navetişti, pentru care autorităţile locale nu pot susţine decontul transportului;

2. Finanţare pentru cei 700.000 de copii din România care nu merg la şcoală şi pentru cei 19.000 de copii care nu se înscriu anual la clasa pregătitoare!

3. Finanţare pentru o creştere salarială reală a profesorilor, nu doar de faţadă şi nu în funcţie de resursele proprii ale unităţilor de învăţământ.

4. Bani pentru finanţarea de bază a celor peste 60.000 de elevi din învăţământul privat care din această toamnă vor primi finanţare conform Legii 1/2011.

5. Fonduri pentru cei 200.000 de mii de elevi care mai au restanţe la decontul navetei sau li s-a decontat transportul parţial (plafonat).

"În cazul în care Guvernul Ponta nu poate urmări aceste priorităţi, să aplice rectificarea finală şi anume, demisia", a concluzionat Raluca Turcan.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne