Războiul din DNA. Procurorul Ţuluş: Kovesi a prins ocazia să epureze. Atâta umilinţă nu se poate suporta

Aflat pe lista neagră a şefei DNA, procurorul anticorupţie Doru Ţuluş i-a reproşat Laurei Codruţa Kovesi modul umilitor în care l-a tratat şi faptul că a decis să-l "epureze" pe criterii "exclusiv subiective", însă admite că nu i-a cerut niciodată să facă dosare "într-un anumit fel".
Laura Codruţa Koveşi la CSM
Laura Codruţa Koveşi la CSM (Epoch Times România)

Procurorul DNA Doru Ţuluş susţine că şefa sa, Laura Codruţa Kovesi, nu l-a "iubit foarte tare niciodată", iar după apariţia în presă a înregistrărilor care o vizează a decis să-l "epureze".

"De iubit, nu m-a iubit foarte tare niciodată, dar după ce au apărut înregistrările alea în presă a prins ocazia să epureze pe criterii exclusiv subiective", a declarat Ţuluş, citat de Agerpres.

Întrebat de jurnalişti despre înregistrările apărute în presă, procurorul susţine că nu el este autorul lor, în ciuda suspiciunilor care gravitează în jurul lui.

"Nu ştiu ce, cine bănuieşte, pentru că ei cercetează într-un dosar. Nu sunt singurul care a refuzat (testul cu detectorul de minciuni, n.r.). O dată pentru că mi-au luat o declaraţie de martor pe formular, a doua pentru că un participant la şedinţă face anchetă. Asta este un fel de 'voi sunteţi nişte sclavi, voi sunteţi nişte neica nimeni'. Nu este OK.

Şi în al treilea rând, modalitatea prin care am fost chemat telefonic: 'Excelenţă, hai jos că am adus aparatul'. Deci atâta umilinţă nu se poate suporta. Nu s-au creat tabere în interiorul DNA. Uitaţi-vă, noi lucrăm aici trei oameni, dar nu suntem o tabără. Trebuie să vă precizez că eu ţin foarte mult la instituţia asta. Mai mult de jumătate din carieră mi-am petrecut-o acolo", a precizat Ţuluş.

Pe de altă parte, procurorul a admis că şefa DNA nu i-a cerut niciodată să facă dosare "într-un anumit fel".

"Nimeni nu mi-a comandat vreodată să fac un dosar într-un anumit fel, nici pe vremea dinainte, nici doamna Kovesi sau altcineva", a precizat Ţuluş.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dat aviz pozitiv pentru revocarea din funcţie a procurorilor DNA Doru Ţuluş şi Mihaiela Moraru Iorga, la solicitarea şefei DNA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne