Realitatea Plus, sancţionată de CNA cu întreruperea emisiei / Anca Alexandrescu ameninţă cu instanţa: "Vor scoaterea mea de pe post!"

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Screenshot - Realitatea)
Ana Ion
11.05.2023

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a sancţionat postul Realitatea Plus cu întreruperea programului de emisie, timp de 10 minute, între orele 19.00 şi 19.10. Sancţiunea va fi aplicată în data de 18, când, practic de la ora 19.00, timp de 10 minute, postul TV va transmite pe ecrane doar textul deciziei de sancţionare, relatează Paginademedia.

Sancţiune vine pe motiv că în emisiunile Deschide lumea şi Culisele statului paralel s-au adus acuzaţii nedemonstrate lui Sorin Grindeanu şi lui Sebastian Burduja. În alte două emisiuni i se aduc acuzaţii şi lui Bogdan Mândrescu, secretar de stat la Transporturi.

"Emisiunile acestea sunt de genul: dacă ai bască de ce ai bască, dacă nu ai bască de ce nu ai bască. Noi am văzut prezentat pe ecrane la un moment dat un singur mesaj către domnul Burduja, în care precizaţi nişte teme de discuţie, teme pe care însă le-am regăsit adiacent cumva, trecut foarte uşor peste, în emisiunile pe care le-am analizat. Este singura dovadă pe care am văzut-o.

Nici nu ştiu cum să...sunt atât de multe întrebări. De exemplu, prima legată de directorul Poştei. Am înţeles că acest domn director s-a concediat singur şi şi-a luat singur salarii compensatorii. Am aşteptat documentul, sincer eu nu l-am văzut", a declarat în timpul şedinţei Monica Gubernat, membru CNA.

La rândul său, Mihăiţă Avram, reprezentantul postului Realitatea, a declarat:

"O serie de documente pe care le am deja. V-am trimis o parte din discuţiile noastre cu domnul Burduja şi am făcut fotografie direct la ecranul calculatorului. O parte din documente le am, o parte din documentele prezentate, colega mea le avea, dar trebuiau redescărcate de la cel care le-a trimis."

"Nu nouă trebuie să ne prezentaţi aceste documente. Când faceţi o asemenea acuzaţie, care sincer este foarte gravă, să acuzi un şef de instituţie că s-a concediat singur şi apoi şi-a dat salarii compensatorii este o acuzaţie foarte gravă. Mă aşteptam să văd nişte documente prezentate pe ecran, nu membrilor CNA...

Dumneavoastră acuzaţi aceste personaje de lucruri pe care nici măcar DNA nu i-a acuzat. De unde aţi scos aceste acuzaţii, de exemplu, că acea şpagă de la aeroport era pentru domnul Mândrescu, domnul Ciolacu, domnul Grindeanu, SRI. De unde le-aţi scos?

Şi să vă mai dau un exemplu. Aţi spus la un moment dat că domnul Mândrescu a desfiinţat o direcţie din Ministerul Transporturilor pentru că vrea să ia locul domnului ministru Boloş. Dacă v-aţi fi uitat pe CV-ul domnului ministru Boloş, de pe site-ul Ministerului, aţi vedea că domnul Boloş nu mai lucrează la Ministerul Trasporturilor, nu are postul acolo, de prin 2015, cred...

Crin Antonescu cablat. Doamne fereşte! Nu am auzit niciodată în nicio sursă de presă că domnul Crin Antonescu a fost cablat de SRI să se afle diverse.

După aia că SRI numeşte judecătorii, numeşte secretari de stat, că s-au folosit 200 de milioane de euro ca să ajungă Grindeanu premier. Totuşi sunt nişte acuzaţii extrem de grave care trebuiesc susţinute cu dovezi, nu pe poveşti", i-a răspuns Gubernat.

Articolul integral poate fi citit aici.

Anca Alexandrescu ameninţă cu instanţa

Nemulţumită de decizia CNA, realizatoarea Realitate TV Anca Alexandrescu a ameninţat cu instanţa:

"CNA a decis suspendarea emisiei Realitatea plus pentru 10 minute din cauza plângerilor făcute de Sorin Grindeanu şi Sebastian Burduja! Au zis că 'n-am învăţat nimic deşi mi-au dat amenzi de 300.000 lei'! Vor să obţină scoaterea mea de pe post! Ne căutăm dreptatea în instanţă!", a scris Alexandrescu, pe Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor