Refuzul Simonei Halep de a participa la Fed Cup stârneşte nemulţumiri

Simona Halep
Simona Halep (Epoch Times România)
Flori Mladin
06.04.2015

După ce Simona Halep a anunţat că nu va participa la meciurile Fed Cup din Canada, aceasta a fost acuzată că refuză să vină la meciul de competiţie din cauza banilor. Constănţeanca a transmis că nu banii sunt problema, ci distanţa mare dinte Canada şi Europa, precum şi programul încărcat, respectiv turneul de la Stuttgart.

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a vrut să lămurească situaţie şi a declarat că Simona a renunţat la banii care ar fi trebuit să-i primească pentru victoria cu Spania din cadrul Fed Cup din luna februarie şi i-a donat unor copii dornici să facă tenis.

"Simona nu vine la Fed Cup să joace pentru bani. Tot timpul ea a spus că joacă pentru România. Din păcate, aşa cum spuneam nu cu mult timp în urmă, din cauza programului extrem de încărcat, dar şi a contractelor pe care trebuie să le onoreze, ea nu are cum să fie alături de fete la aceste meciuri din Canada", a afirmat Cosac pentru SportNews.

Suma care trebuia să-i revină Simonei pentru meciul cu Spania din Fed Cup este de 12.500 de euro.

Ilie Năstase s-a arătat nemulţumit de faptul că Simona Halep refuză să joace pentru România la Fed Cup şi preferă să meargă la un turneu la Stuttgart în acea perioadă.

"Eu m-aş fi dus să evoluez la Cupa Davis pentru ţara mea, ea merge la Stuttgart.", a mărturisit fostul mare tensimen român.

Nu numai Ilie Năstase şi-a arătat dezacordul, dar şi mulţi fani consideră inacceptabilă alegerea Simonei Halep.

Întâlnirea de Fed Cup dintre Canada şi România va avea loc în weekendul 18-19 aprilie, la Montreal.

Din păcate, nici Monica Niculescu nu poate face parte din echipa României şi nu se deplasează în Canada datorită unei accidentări.

România va încerca să intre în elita tenisului feminin bazându-se doar pe jucătoare din afara topului 30 WTA. Componenţa echipei nu a fost anunţată, dar, cel mai probabil, vor juca Irina Begu (24 de ani, locul 35 WTA), Alexandra Dulgheru (25 de ani, locul 72 WTA), Andreea Mitu (23 de ani, locul 107 WTA) şi Raluca Olaru (26 de ani, locul 722 WTA).

La "simplu" vor juca Begu şi Dulgheru, iar echipa de "dublu" va fi formtă din Raluca Olaru şi Irina Begu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor