Regina Elisabeta şi-a sărbătorit oficial ziua de naştere cu o paradă militară spectaculoasă

Trooping the Colour, 13 iunie 2015
Trooping the Colour, 13 iunie 2015 (Chris Jackson/Getty Images)
Andrei Popescu
14.06.2015

Regina Elisabeta a II-a şi-a sărbătorit oficial ziua de naştere sâmbătă printr-o paradă militară spectaculoasă, în cadrul căreia peste o mie de soldaţi îmbrăcaţi în uniforme tradiţionale de gală au mărşăluit prin centrul Londrei, relatează BBC şi EFE. În plus, în cadrul ceremoniei, au fost acordate diverse premii pentru actori, sportivi, lideri în afaceri şi muncitori ai comunităţii.

De fapt, ziua de naştere a reginei a avut loc în 21 aprilie, când aceasta a împlinit 89 de ani. Dar conform tradiţiei, ziua ei de naştere poate fi de asemenea sărbătorită în public în cea de-a doua sâmbătă a lunii iunie, când vremea permite o mai bună desfăşurare a paradei, cunoscută sub numele de Trooping the Colour.

Regina a fost însoţită de soţul ei, Prinţul Philip, şi alţi membri ai familiei regale la ceremonia din centrul Londrei, condusă în acest an de Gărzile Galeze, susţine CNN.

După paradă, Regina s-a alăturat celorlalţi membri ai familiei regale pe balconul Palatului Buckingham pentru a saluta o paradă aeriană desfăşurată de Forţa Regală Aeriană.

Cu această ocazie, ducesa de Cambridge, Catherine, a apărut pentru prima dată în public după ce a născut în 2 mai cel de-al doilea copil, pe prinţesa Charlotte.

Prima paradă Trooping the Colour a fost organizată în 1953, la scurt timp după încoronarea Reginei Elisabeta a II-a.

În plus, Regina a folosit ceremonia de sâmbătă pentru a acorda onoruri membrilor publicului pentru serviciile lor aduse naţiunii.

În acest an, printre premiaţi se află actorul american Kevin Spacey, recunoscut pentru contribuţia sa de peste un deceniu ca director artistic al teatrului Old Vic din Londra, actorul Lenny Henry şi cântăreţul nord-irlandez Van Morrison.

Un alt premiat este jurnalista Caroline Criado-Perez, care în 2013 a militat pentru afişarea chipurilor de femei pe bancnotele britanice, declanşând o furtună pe Twitter.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor