Reprezentanţii Asociaţiei Victimelor Mineriadelor revoltaţi că liberalii îl ţin în braţe pe Petre Roman

Liberalii, al căror sediu a fost devastat în anii 90 de mineri, par să fi uitat că unul dintre colegii lor, mai exact Petre Roman, a fost pus sub acuzare în dosarul Mineriadei, acuză AVMR.
Mineri la mineriadă în Bucureşti
Mineri la mineriadă în Bucureşti (Epoch Times România)

Reprezentanţi ai Asociaţiei Victimelor Mineriadelor din România (AVMR) au pichetat luni sediul central al PNL din Capitală, pentru a le reaminti liderilor partidului ca Petre Roman, membru marcant al acestei formaţiuni, este pus sub acuzare în dosarul Mineriadei din 90.

"Am vrut să le comunicăm dlui Blaga şi conducerii partidului, lucru pe care poate nu îl ştiau, că Petre Roman este pus sub acuzare în dosarul Mineriadei şi să ia măsurile pe care le cred de cuviinţă, inclusiv pentru imaginea Partidului Naţional Liberal. PNL era pe altă poziţie în 90, ştim ce au avut de suferit cu sediul, lucrurile acestea le ştie şi dl Blaga foarte bine.", a declarat pentru Epoch Times liderul AVMR, Viorel Ene.

Reamintim că în iunie 1990 minerii au devastat sediile PNŢCD şi ale PNL de unde au furat tot ce se putea fura, susţinând ulterior că au descoperit valută falsă şi arme. 25 de ani mai târziu, în octombrie 2015, Petre Roman a fost pus sub acuzare în dosarul Mineriadei, alături de Ion Iliescu, Virgil Măgureanu şi alţi oficiali.

Cu ocazia pichetului de astăzi, reprezentanţii AVMR au mai atras atenţia conducerii PNL că Răzvan Sava, actual candidat la Primăria Sectorului 4 "a omis" să-şi dea demisia sau să se suspende pe perioada campaniei electorale pentru alegerile locale din 2016 din funcţia de primar.

"Trebuia să se suspende din funcţia de Primar General Interimar. El semnează însă în continuare documente. Noi am fost ieri la comisie, el urma să semneze protocolul cu comisia.", a declarat Ene.

Preşedintele AVMR a mai precizat că a depus sesizări şi la Prefectura Municipiului Bucureşti şi la Biroul Electoral Municipal pentru a sesiza faptul că Sava ar fi trebuit să se suspende.

Potrivit lui Viorel Ene, secretarul general adjunct al PNL Mihai Barbu a venit să vorbească cu protestatarii şi a promis că îi va comunica dlui Blaga doleanţele AVMR.

Reprezentanţii AVMR vor continua protestele până când Vasile Blaga va veni să vorbească cu ei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne