Robert Lewandowski conduce în clasamentul marcatorilor actualei ediţii a Ligii Campionilor (opt reuşite)

Internaţionalul polonez s-a remarcat cu un hat-trick în partida câştigată de echipa sa Bayern München cu scorul de 5-2 în faţa celor de la Benfica Lisabona, marţi seara, pe Allianz Arena. El ocupă totodată poziţia a treia în ierarhia all-time a golgheterilor din Champions League.
Internaţionalul polonez Robert Lewandowski (Bayern Munchen).
Internaţionalul polonez Robert Lewandowski (Bayern Munchen). (Getty Images)
Marius Drăgoi
03.11.2021

Prima poziţie în ierarhia golgheterilor după patru etape de Champions League este ocupată de internaţionalul polonez Robert Lewandowski, jucătorul lui Bayern Munchen contabilizând un total de opt reuşite.
Bayern München şi-a asigurat prezenţa în optimile de finală ale UCL după ce a învins cu scorul de 5-2 pe Benfica Lisabona, marţi seara, pe Allianz Arena.

Lewandowski a fost cel mai în formă jucător de pe teren, acesta evidenţiându-se cu un hat-trick, dar şi cu un penalty ratat. Pentru Lewandowski a fost meciul cu numărul 100 în Champions League, timp în care a contabilizat la 81 de goluri.

Internaţionalul ivorian Sebastian Haller ocupă în continuare poziţia a doua în clasament, jucătorul lui Ajax Amsterdam contabilizând un total de şase reuşite.

Starul lusitan Cristiano Ronaldo, autorul unei duble pentru Manchester United în partida cu Atalanta Bergamo (2-2), disputată marţi seara în Italia, este pe trei cu cinci reuşite, la fel ca Mohamed Salah (FC Liverpool).

Portughezul de 36 de ani a ajuns la un total de 139 de goluri marcate în cea mai îndrăgită competiţie inter-cluburi de pe continent, consolidându-şi astfel poziţia de lider al clasamentului istoric.

Clasamentul marcatorilor actualei ediţii a Ligii Campionilor:
8 goluri: Robert Lewandowski (Bayern Munchen)
6 goluri: Sebastien Haller (Ajax Amsterdam)
5 goluri: Cristiano Ronaldo (Manchester United), Mohamed Salah (FC Liverpool)
4 goluri: Christopher Nkunku (RB Leipzig), Leroy Sane (Bayern Munchen)
3 goluri: Karim Adeyemi (RB Salzburg), Paulo Dybala (Juventus Turin), Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Riyad Mahrez (Manchester City), Lionel Messi (PSG), Darwin Nunez (Benfica), Hans Vanaken (FC Bruges).
....

Ierarhia all-time a golgheterilor Champions League (începând cu sezonul 1992/1993, fără tururile preliminare):
139 goluri: Cristiano Ronaldo (Manchester United)
123 goluri: Lionel Messi (Paris Saint-Germain)
81 goluri: Robert Lewandowski (Bayern Munchen)
73 goluri: Karim Benzema (Real Madrid)
71 goluri: (+) Raul Gonzalez
56 goluri: (+) Ruud van Nistelrooy
50 goluri: (+) Thierry Henry
49 goluri: Thomas Muller (Bayern Munchen)
48 goluri: Zlatan Ibrahimovic (AC Milan)
48 goluri: (+) Andrei Şevcenko
....
Jucătorii precedaţi de semnul (+) s-au retras din activitate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor