Rogozin afirmă că a văzut din spaţiu cu ce armă a fost rănit şi se pregăteşte să "se răzbune"

Dmitri Rogozin
Dmitri Rogozin (Captură Foto)

Dmitri Rogozin, fostul director general al Roscosmos [corporaţie de stat a Federaţiei Ruse responsabilă de zboruri spaţiale, programe cosmonautice şi cercetare aerospaţială - n.r.], care a fost rănit într-un restaurant din Doneţk în noaptea de Anul Nou, a declarat că a localizat cu precizie obuzierul care a tras asupra lui - cu ajutorul imaginilor din satelit - şi pregăteşte o operaţiune de "răzbunare".

"Deoarece am lucrat timp de patru ani la Roscosmos, am prieteni buni, parteneri şi camarazi acolo. Am cerut o hartă exactă şi o fotografie care a fost făcută în acea zi de una dintre navele noastre spaţiale. Cred că am localizat exact obuzierul din care s-a tras", a declarat Rogozin, într-un interviu acordat postului de ştiri al propagandei ruse RIA Novosti.

Rogozin a mai susţinut că el continuă să monitorizeze obuzierul cu care s-a tras asupra sa şi că speră "să se întoarcă la linia de contact, să îl găsească şi să îl distrugă".

Rogozin a mai afirmat că cei doi ruşi ucişi în timpul bombardării restaurantului nu ar fi fost gărzile sale de corp, ci "prieteni" şi "familia" sa, motiv pentru care este obligat să efectueze operaţiunea de "răzbunare" "atât ca om, cât şi ca ofiţer".

La 21 decembrie, Dmitri Rogozin, fostul director general al Roscosmos, şi Vitali Hoţenko, aşa-numitul "şef al guvernului Republicii Populare Doneţk", au fost răniţi în Doneţkul ocupat, se presupune că în urma unui bombardament dinspre Ucraina. La momentul respectiv, presa rusă a relatat că Rogozin s-a ales cu o rană de şrapnel la nivelul ţesuturilor moi ale capului, o rană penetrantă la nivelul feselor şi o rană penetrantă la nivelul şoldului stâng.

Ulterior, Rogozin a declarat că un ciob de metal de 3x4 mm l-a lovit deasupra omoplatului drept. El nu a raportat alte răni.

Ceva mai târziu, s-a raportat că medicii nu au reuşit să scoată o bucată de şrapnel din Dmitri Rogozin.

Rogozin a fost transportat la Moscova pentru tratament şi a declarat că riscă să rămână paralizat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe