Rogozin anunţă că Rusia e gata să producă în serie rachete nucleare Sarmat, aka Satan 2

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin.
Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin. (RAVEENDRAN / AFP / GettyImages)

Controversatul şef al Roscosmos, Dmitri Rogozin, fost viceprim-ministru rus responsabil de industria de apărare, a declarat marţi că racheta intercontinentală Sarmat este gata pentru noi teste iar uzina care o asamblează este pregătită să asigure producţia în masă.

"Cea mai puternică rachetă nucleară cu rază de acţiune globală din lume se pregăteşte pentru noi teste şi producţia în serie", a scris el pe canalul său Telegram.

Anterior, Rogozin a declarat că Sarmat este cu mult superioară rachetelor de care dispun Statele Unite ale Americii.

Se pare că racheta balistică Sarmat, cunoscută şi sub numele de Satan 2, are o rază de acţiune de 18.000 km şi poate lansa între 10 şi 15 focoase nucleare la viteze hipersonice.

Potrivit unui analist militar, dacă racheta ar fi lansată din extremitatea vestică a Rusiei, ea ar putea ajunge la Londra în 13 minute.

Pe 20 aprilie Rusia a anunţat că a testat cu succes noua sa rachetă balistică intercontinentală Sarmat. Putin s-a lăudat cu lansarea susţinând că această rachetă este „o armă unică”: „Îi va face pe duşmanii Rusiei să reflecteze”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe