Rogozin îi trimite ambasadorului francez din Rusia un şrapnel scos din spatele său

Dmitri Rogozin
Dmitri Rogozin (Captură Foto)

Dmitri Rogozin, fostul şef al agenţiei spaţiale ruse Roscosmos, i-a trimis ambasadorului francez Pierre Levy o bucată dintr-un obuz lansat de un obuzier francez Caesar extrasă din spatele său. Rogozin fusese rănit la spate de o bucată de şrapnel în urma unui atac ucrainean la un restaurant din Doneţk unde se afla acesta, relatează publicaţia Kommersant.

Pe canalul său de Telegram, Rogozin a publicat şi o scrisoare de însoţire a schijei trimise ambasadorului.

"În acest plic, împreună cu scrisoarea mea, vedeţi un şrapnel de la un obuz tras de un obuzier autopropulsat francez de 155 mm CAESAR. Mi-a străpuns umărul drept şi s-a înfipt în a cincea vertebră cervicală, la doar un milimetru distanţă de a mă ucide sau de a mă lăsa imobilizat... Şrapnelul, pe care chirurgii l-au scos din coloana mea vertebrală, vă rog să i-l daţi preşedintelui francez Emmanuel Macron", a scris fostul şef al Roscosmos.

"Acest obuz tras de un obuzier francez a ucis doi dintre tinerii mei prieteni, lăsându-le soţiile văduve şi copiii orfani", a adăugat politicianul.

În scrisoare, Rogozin a acuzat, de asemenea, Franţa că furnizează arme către forţele ucrainene şi că "se supune diktatului Washingtonului".

"Vă rog să acceptaţi, domnule ambasador, asigurările respectului meu pentru statutul dumneavoastră diplomatic, dar mă tem că misiunea dumneavoastră a eşuat complet", a conchis Rogozin.

Miercuri, Rogozin a declarat într-un interviu pentru RT că a fost deja externat din spital şi că se va întoarce pe front la mijlocul lunii ianuarie.

Înainte de a fi rănit, el se afla în zona de război în calitate de şef al grupului de consilieri militari "Lupii ţarului". Potrivit acestuia, procesul de refacere a grupului este acum în curs de desfăşurare.

Rogozin a fost rănit în noaptea de 22 decembrie, în urma bombardării restaurantului Shesh-Besh din Doneţk. Două persoane au fost ucise în bombardament, printre care Mihail Bridasov, un consilier al lui Rogozin. Şeful guvernului autoproclamatei republici populare din Doneţk, Vitali Hoţenko, a fost de asemenea rănit.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe