România va înfiinţa trei noi centre de migraţie

Noul ministru de Interne a anunţat înfiinţarea a noi trei centre pentru refugiaţi şi reabilitarea altor şase, cu bani de la buget.
Petre Tobă
Petre Tobă (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Statul va înfiinţa trei noi centre de migraţie a anunţat, duminică, ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, în cadrul şedinţei Comisiilor reunite de buget-finanţe din Parlament, care a dat raport pozitiv pe bugetul ministerului pentru anul 2016. De asemenea, Guvernul va aloca bani şi pentru reabilitarea celor şase centre deja existente, a mai precizat ministrul, potrivit digi24.ro.

"În momentul de faţă, Inspectoratul General pentru Imigrări are în gestionare şase centre: la Bucureşti, Şomcuţa Mare, Rădăuţi, Galaţi, Timişoara şi Giurgiu. Am prevăzut preluarea a încă trei sedii şi demararea lucrărilor pentru reabilitarea, amenajarea şi dotarea acestor sedii, conform cerinţelor Inspectoratului General pentru Imigrări: la Câmpulung Muscel, Tăşnad şi Bumbeşti-Jiu. Cele trei pe care le vom avea suplimentar credem că în prima etapă pot asigura o primă intervenţie", a declarat ministrul, întrebat dacă România va putea prelua cota de imigranţi care i-a fost repartizată.

Reamintim că potrivit ultimelor decizii luate la nivel de UE, România ar urma să primească până în septembrie anul următorul 2.475 de refugiaţi, după care, în decurs de încă un an alţi 2.171 refugiaţi. Aceste cifre se adaugă la cei 1.705 de refugiaţi stabiliţi deja prin primul mecanism de relocare, convenit iniţial la Bruxelles. Totalul de refugiaţi ce revin României în baza cele două mecanisme de relocare este de 6.351 de persoane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne