Roşeanu (CFR Călători): Circa 30% dintre călători merg fără bilet, e un fenomen antic şi de demult

Epoch Times România
25.10.2012

Directorul general al CFR Călători, Ştefan Roşeanu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă că, în fiecare an, aproximativ 30% dintre călătorii care se deplasează cu trenul la nivel naţional sunt fără bilet şi că mersul cu trenul fără bilet "este un fenomen antic şi de demult".

"Noi estimăm că în fiecare an aproximativ 30% din călătorii care se deplasează cu trenul în medie la nivel naţional sunt fără bilet, ceea ce înseamnă că, compania pierde cel puţin 100-150 milioane de lei din neîncasarea biletelor de la case", a menţionat Roşeanu.

Acesta a subliniat că sunt audiate 200 de persoane de la mai multe regionale în cadrul anchetelor care vizează fapte de corupţie în rândul angajaţilor CFR Călători.

"Mersul cu trenul fără bilet este un fenomen antic şi de demult. O ştiu şi de pe vremea lui Ceauşescu, o ştim şi din schiţele lui Caragiale. Procurorii îşi desfăşoară ancheta de câteva luni de zile, prin metodele lor specifice. Noi i-am sprijinit în aşa fel încât să îşi poată desfăşura activitatea corect", a spus directorul general al CFR Călători.

"În unele cazuri am introdus filtre în gări, am oprit trenuri pe parcurs(...)Suntem obligaţi să suspendăm trenuri pentru că nu ne acoperim cheltuielile", a mai precizat Roşeanu.

Potrivit acestuia, nu a fost vorba despre o percheziţie, ci "despre invitarea unor persoane la discuţii".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor