Rovana Plumb acuză că liberalii promovează "filozofia pro-austeritate" fără limite

Rovana Plumb
Rovana Plumb (Eugen Horoiu \ Epoch Times România)
Andrei Pricopie
19.07.2015

Prin poziţia exprimată de liberali am avut confirmarea definitivă a dispariţiei PNL şi a preluării totale a filozofiei pro-austeritate fără limite, promovată în guvernarea PDL, a declarat, duminică, şefa interimară a PSD, Rovana Plumb.

"Astăzi, ştim că o guvernare condusă de Cătălin Predoiu, cu girul Alinei Gorghiu, va însemna să nu se mai reducă TVA, să nu se mai reducă CAS. Nu m-ar mira ca aceşti oameni să aibă în plan inclusiv revenirea asupra măsurii de reducere a TVA la alimente. Auzim discuţii despre măsuri compensatorii.

Datele economice sunt cele care confirmă sustenabilitatea măsurilor propuse. Sigur, probabil că cei din noul PDL s-ar gândi să taie anticipat salarii, să mai crească alte taxe, să reducă ajutoarele sociale pentru că altceva nu ştiu", a declarat Rovana Plumb.

Reamintim că vineri, în pofida insistenţelor venite din partea coaliţiei de guvernare, preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să promulge noul Cod Fiscal, deşi aceasta a fost susţinut şi votat inclusiv de PNL, şi l-a trimis Parlamentului spre reexaminare. Motivul - punerea în aplicare a noului cod ar putea conduce la declanşarea procedurii de deficit excesiv iar situaţia macroeconomică, bună în prezent, ar putea fi expusă unor riscuri şi vulnerabilităţi.

Anterior acestei decizii, Comisia Europeană îşi exprimase, prin intermediulvicepreşedintelui Valdis Dombrovskis, îngrijorarea faţă de reducerea TVA, iar Banca Naţională a României şi Consiliul Fiscal se declaraseră, de asemenea, sceptice, în privinţa măsurilor de relaxare fiscală dorite de Guvern.

"Înainte de adoptare am spus acelaşi lucru, după adoptare, acum o lună de zile, am spus acelaşi lucru: Ponta, vino cu nişte studii de impact, vino şi arată-ne că aceste măsuri sunt sustenabile, vino şi arată mediului de afaceri că nu vom fi obligaţi să schimbăm dispoziţiile adoptate în Codul fiscal pentru că tu nu pregăteşti sistemul", a declarat, la rândul său, şefa PNL Alina Gorghiu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor