Roxana Wring: Administraţia condusă de Firea promovează urbanismul derogatoriu. Dovedeşte lipsă de viziune

Administraţia condusă de primăriţa Gabriela Firea dovedeşte lipsă de viziune asupra dezvoltării urbanistice a Capitalei, a acuzat consilierul USR Roxana Wring.
Roxana Wring
Roxana Wring (Florin Chirilă/Epoch Times)

Votul PSD-ALDE pentru nominalizarea membrilor din noua Comisie tehnică de amenajare a teritoriului şi urbanism (CTATU) dat în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti de marţi dovedeşte că administraţia condusă de primăriţa Gabriela Firea va continua să promoveze urbanismul derogatoriu, a declarat miercuri, pe contul său de Facebook, consilierul Roxana Wring, de la Uniunea Salvaţi România.

"Sfidând dreptul bucureştenilor la informare, proiectul de hotărâre nu a fost supus consultării publice înainte de includerea pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de ieri [marţi - n.r.]. Mai mult, nu au fost făcute publice CV-urile membrilor propuşi şi nici numele instituţiilor care i-au propus. Legea este încălcată şi prin nominalizarea unei comisii formată aproape exclusiv din arhitecţi şi urbanişti, fără a fi incluşi specialişti din alte domenii ale amenajării teritoriului cum ar fi sociologi, geografi, economişti, istorici", a afirmat Roxana Wring.

Consilierul general USR susţine că impunerea unei astfel de comisii (arhitectul-şef a refuzat să semneze raportul de specialitate) dovedeşte lipsa de viziune asupra dezvoltării urbanistice a Bucureştiului şi deplina continuitate cu abordarea administraţiilor conduse de foştii primari Sorin Oprescu şi Adriean Videanu.

"De exemplu, printre cei nominalizaţi se numără Dan Şerban, arhitectul care a elaborat PUZ-ul pentru imobilele de 11 etaje din parcul Bordei şi PUZ-ul pe spaţiul verde de pe bulevardul Kiseleff, colţ cu strada Uruguay, deocamdată, ca urmare a opoziţiei opiniei publice cele două PUZ-uri nu au devenit realitate sau Dorin Ştefan, proiectantul imobilului ridicat pe spaţiul verde de la intersecţia Barbu Văcărescu cu bd. Lacul Tei la mai puţin de 4 metri distanţă de blocul învecinat, proprietarii acestuia pierzând dreptul la iluminatul natural", a adăugat Roxana Wring.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne