Rudel Obreja condamnat la trei ani de închisoare

Cătuşe
Cătuşe (SERGEI SUPINSKY / AFP / Getty Images)

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja a fost condamnat, miercuri, la trei ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă, relatează ziare.com. Decizia nu este definitivă, fiind pronunţată în primă instanţă.

Potrivit sursei citate, procesul a durat mai bine de un an de judecată iar dosarul a avut, la bază, un denunţ făcut de Sorin Ovidiu Vîntu, la sfârşitul anului 2013. Potrivit acestuia, Obreja i-ar fi cerut un milion de euro, pretinzând că poate influenţa un complet de judecători de la Înalta Curte pentru a-l scăpa de o sentinţă cu închisoare.

Rudel Obreja i-ar fi promis lui Vîntu că îi va obţine o hotărâre favorabilă, dacă va solicita amânarea cauzei pentru un termen de judecată ulterior intrării în vigoare a noului Cod Penal.

Ca urmare a denunţului lui Vîntu, pe 5 februarie 2014, Rudel Obreja a fost arestat preventiv.

La exact un an de la arestarea în acel dosar, pe 5 februarie, Obreja a fost arestat preventiv şi în dosarul Gala Bute, fiind acuzat că a participat la fraudarea fondurilor europene obţinute de Ministerul Turismului şi destinate organizării galei. Rudel a fost eliberat din arestul preventiv şi plasat în arest la domiciliu pe 7 mai.

În dosarul Gala Bute este trimisă în judecată şi fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, aceasta, la rândul ei, fiind urmărită penal şi în dosarul Microsoft.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne